Corpul tău are un mod de a-ți vorbi și este important să asculți cu atenție ceea ce încearcă să-ți spună. Modalitățile de a face acest lucru ar fi să fii atent la semnele pe care ți le oferă, cum ar fi modificările culorii părților corpului tău sau senzațiile și dorințele care ți se par mai puțin normale. Noi vă sfătuim să ascultați semnalele propriului corp, oricât de ciudate ar părea.
1. Picioare roz
Producătorii de loțiuni pentru picioare promit adesea că veți avea „picioare ca ale bebelușilor”. Dar dacă ai observat că picioarele tale sunt într-adevăr roz și pielea arată subțire și încrețită, ar trebui să ți se facă un test de sânge pentru a verifica nivelul zahărului din sânge. Acest simptom poate indica o problemă metabolică, inclusiv diabetul.
Medicul pe care ar trebui să-l vezi: endocrinolog.
2. Senzație de îmbrățișare
Îmbrățișarea aceasta nu este întotdeauna frumoasă. Dacă uneori simți că cineva te îmbrățișează cu adevărat strâns sau te leagă în jurul taliei, corpului sau picioarelor, ar trebui să ți se facă câteva teste pentru a exclude riscul de a avea scleroză multiplă. S-ar putea să aveți și senzații neplăcute în brațe și picioare – s-ar putea să vă simțiți ca și cum ați purta mănuși sau pantofi grei. Sentimentul poate varia de la iritant la foarte dureros, dar oricum ar trebui să-i acordați atenție.
Medicul pe care ar trebui să-l vezi: neurolog.
3. Sprâncene rare
Dacă observați că sprâncenele sunt din ce în ce mai rare, ar trebui să consultați un medic și să vă verificați tiroida. Acesta poate fi unul dintre simptomele hipotiroidismului.
Medicul pe care ar trebui să-l vezi: endocrinolog.
4. Degetele umflate
Chiar dacă aveți pielea curată, fără iritații, fără mâncărime, dar degetele de la picioare seamănă cu cârnații, ar trebui să consultați un medic. Acest simptom ar putea semnala artrita psoriazică.
Medicul pe care ar trebui să-l vezi: dermatolog; reumatolog.
5. Pierderea poftei de mâncare
Lipsa poftei de mâncare nu ar trebui considerat un cadou de la zeii fitnessului. Dacă vă confruntați cu o pierdere bruscă a poftei de mâncare și observați că pierdeți în greutate, poate fi un simptom al unei tulburări metabolice. Dacă aveți și reflux acid, acesta poate fi un semn al bolii de reflux gastroesofagian.
Medicul pe care ar trebui să-l vezi: gastroenterolog.
6. Mâncărime a pielii
Dacă observați că aveți mâncărimi ale pielii, acesta poate fi un semn al diabetului. Dar, înainte de a merge la un medic, verificați locul mâncărimii: mâncărimea poate fi cauzată de o mușcătură de insectă sau de o reacție alergică la o nouă loțiune sau o țesătură de calitate proastă. Dacă niciunul dintre aceste motive nu explică mâncărimea, ar trebui să consultați un medic pentru o examinare.
Medicul pe care ar trebui să-l vezi: endocrinolog
7. Intoleranța la a fi în interior
Dacă sunteți unul dintre acei oameni care cer întotdeauna să deschidă ferestrele în transportul public sau acasă și este mult mai ușor să respirați afară decât acasă sau la serviciu, ar trebui să vi se testeze inima pentru a exclude riscul de insuficiență cardiacă. De asemenea, s-ar putea să fie necesară testarea tiroidei, deoarece hipotiroidismul este însoțit de acest simptom.
Medicul pe care ar trebui să-l vezi: cardiolog, endocrinolog.
8. Intoleranță la ferestrele deschise
Dacă vă este frig chiar și vara, trebuie totuși să vi se verifice tiroida. S-ar putea ca organismul să nu aibă iod și această deficiență poate duce la hipotiroidism.
Medicul pe care ar trebui să-l vezi: endocrinolog.
9. Debutul brusc al cleptomaniei
Necunoașterea bruscă a legii și dorința de a fura ceva mic, chiar dacă puteți plăti cu ușurință pentru acel lucru, pot fi primul semn al demenței. Din păcate, foarte puțini oameni sunt gata să admită problema și să ceară ajutor. De aceea ar trebui să acordăm mai multă atenție rudelor noastre, în special persoanelor în vârstă.
Medicul pe care ar trebui să-l vezi: terapeut; neurolog; psihiatru.
10. Modificări la nivelul unghiilor
Dacă observați că unghiile își schimbă forma și devin din ce în ce mai groase și mai late, acest lucru poate indica faptul că aveți probleme cardiace. Dar ar trebui să vă amintiți că grosimea unghiilor nu este o boală pe cont propriu, este doar un simptom al unui proces patologic din corpul dvs. care poate fi cauzat de mai multe boli, deci ar trebui să aveți o examinare completă.
Medicul pe care ar trebui să-l vezi: terapeut; cardiolog.
Distribuiți acest articol prietenilor dvs. dacă vi s-a părut util!