Remedii naturiste

15 alimente care ajută la reducerea durerii cauzată de artrită

 

 

15 alimente care ajută la reducerea durerii cauzată de artrită

 

1. MERE

Merele conțin doi bioflavonoizi puternici, quercetina și rutina. Ambele inhibă eliberarea histaminei, protejează corpul de inflamații, stimulează circulația sângelui și susține sănătatea celulară.

Alte surse excelente de quercetină și rutină includ ceaiul de mușețel, țelină, capere, citrice (portocală, grapefruit, lămâie, lime), afine, ardei verzi și ceapă.

2. MIGDALE

Migdalele sunt cea mai abundentă sursă de vitaminaE. Vitamina E ajută la stabilizarea membranelor celulare și, împreună cu zincul, favorizează creșterea cartilajului.

Alte surse principale de vitamina E includ spanacul, cartofii dulci, avocado, germenii de grâu, uleiul de palmier, nuci și semințe de floarea soarelui!

3. PEȘTII DE APĂ RECE

Peștii de apă rece conțin cantități abundente de acizi grași omega-3, care au proprietăți antiinflamatoare puternice. Omega-3 conține acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA), cunoscuți și sub numele de acizi grași marini. EPA și DHA suprimă răspunsul inflamator al organismului prin interferența cu celulele imune și enzimele implicate.

Cele mai bune surse de omega-3 marine sunt somonul, tonul, sardinele și macroul. Veganii și vegetarienii pot achiziționa omega-3 din semințe de in, semințe de chia, soia, kale și alte surse pe bază de plante.

4. OUA

Proteina din ouă poate crește semnificativ nivelul de triptofan din sânge. Triptofanul este elementul constitutiv al serotoninei; substanța chimică a creierului care stabilizează starea de spirit și mărește pragul de suportabilitate al durerii. Triptofanul crește, de asemenea, nivelul de endorfină din creier și corp!

Brânza, somonul și curcanul sunt, de asemenea, surse excelente de triptofan. Opțiunile vegane și vegetariene includ nuci și semințe, ananas și tofu.

5. MIEL

Mielul este o sursă excelentă de zinc, un mineral esențial cu multe roluri funcționale în corpul uman. Potrivit Asociației Artritei, „Studiile arată niveluri semnificativ mai scăzute de zinc la persoanele cu poliartrită reumatoidă comparativ cu cele sănătoase”.

Alte surse de zinc includ fructele de mare, carne roșie și carne de pasăre. Cerealele, fasolea, nucile, semințele (în special cele de dovleac!) Și cerealele integrale sunt surse bune de minerale.

6. PEȘT GRAS – SOMON, TON, SARDINE ȘI MACHEREL

Cu un conținut ridicat de omega 3, acești pești grași vă ajută funcția creierului să vă stimuleze sistemul imunitar și să lupte împotriva bolilor de inimă. Peștii grași reduc și proteinele inflamatorii care se acumulează în corpul dumneavoastră. Peștele gras te ajută să reduci inflamația, are beneficii suplimentare pentru inimă și creier.

7. SEMINȚE ȘI NUCI

Consumul de nuci și semințe este bogat în omega-3. Migdalele, semințele de in, nucile, semințele de chia, sunt de asemenea, bogate în fibre, calciu, zinc și vitamina E, care au multe beneficii antiinflamatoare. Nucile și semințele sunt, de asemenea, bune pentru inima ta. Sănătatea inimii este importantă, în special pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă. Cercetătorii au descoperit că persoanele cu poliartrită reumatoidă prezintă un risc mai mare de a suferi de boli de inimă.

8. LEGUMELE CU FRUNZE VERDE ÎNCHIS

Cu un conținut ridicat de folat, vitamina C și calciu, verdeața este extrem de bună pentru dvs. Mâncarea de spanac vă va ajuta să luptați împotriva inflamației. Consumul de legume cu frunze verzi oferă corpului dvs. colagen suplimentar, o parte esențială a cartilajului în articulații. Alte beneficii ale verdețurilor cu frunze includ

•Îmbunătățesc funcția creierului
•Îmbunătățesc digestia
•Îndepărtează toxinele
•Ajută la sănătatea oaselor
•Îți stimulează sistemul imunitar
•Ajută la ameliorarea stresului
•Ameliorează balonarea stomacului
•Menține glicemia la valori normale

9. USTUROI ȘI CEAPA

Usturoiul și ceapa au proprietăți de combatere a artritei. Acestea două au o listă lungă de beneficii, cum ar fi

•Combaterea inflamației
•Scăderea nivelului de colesterol
•Combate bolile de inimă
•Scade tensiunea arterială
•Protejează împotriva cheagurilor de sânge

10. FIBRE

Căpșunile, afinele, murele și zmeura sunt pline de antioxidanți și beneficii antiinflamatoare. Cu un conținut ridicat de vitamina C, acestea îți stimulează sistemul imunitar, astfel încât poți lupta împotriva afecțiunilor artritice și a infecțiilor. Mănâncă fructe proaspete sau folosește un amestec de fructe de pădure în smoothie-ul tău de dimineață.

•Bogat în fibre pentru sănătatea digestivă
•Bogat în antioxidanți pentru combaterea bolilor
•Folat pentru a combate depresia
•Conținut ridicat de antociani pentru o bună sănătate a inimii
•Menține zahărul din sânge la un nivel optim
•Ajută aparatul urinar

11. PÂINE ÎNTEGRALĂ ȘI CEREALE INTEGRALE

Pâinea și Cerealele integrale conțin vitamine din grupul B. Cercetătorii spun că consumul de alimente bogate în vitamine B ameliorează rigiditatea și durerea articulară cauzată de osteoartrită. Cerealele integrale conțin tiamină, folat, riboflavină, niacină și minerale precum fierul, magneziul și seleniul, toate acestea ajutându-vă să luptați împotriva bolilor cronice. În loc să mâncați orez alb, încercați cereale integrale precum orezul brun sau quinoa. Cumpărați sau preparați pâine integrală cu mai multe fibre în loc de pâine albă. Aceste mici modificări vă vor oferi rezultate mari pentru sănătate.

12. ANANAS

Ananasul este cel mai bun prieten al unui atlet. Ananasul are o enzimă numită bromelaină care poate reduce inflamația. Este, de asemenea, plin de vitamina C care vă stimulează sistemul imunitar, astfel încât să puteți lupta mai bine împotriva bolilor. Puteți mânca ananas proaspăt sau din conserve. Dacă îl cumpărați conservat, asigurați-vă că nu este ambalat în sirop. Puneți ananas în smoothie-ul de dimineață.

13. GHIMBIR

Acest condiment înțepător conține curcuminoizi cunoscuți pentru capacitatea lor de a lupta împotriva inflamației și de a vă stimula sistemul imunitar. Ghimbirul poate fi utilizat într-o cremă sau ulei aplicat pe zonele corpului unde aveți dureri. Puteți face ceai de ghimbir sau puteți adăuga ghimbir proaspăt la mâncăruri pentru a vă ajuta sistemul imunitar.

14. UNTUL DE ARAHIDE

Un alt aliment bogat în vitamina B, untul de arahide, vă ajută să vă îmbunătățiți flexibilitatea și să luptați împotriva inflamației. Este bogat în proteine ​​și grăsimi sănătoase. Cu un conținut ridicat de fibre, consumul de unt de arahide cu moderație vă poate ajuta să slăbiți.

15. SUC DE PORTOCALE

Bogat în vitamina C, folat, potasiu și magneziu, consumul de suc de portocale nu este doar pentru copiii tăi. Un pahar de suc de portocale pe zi mărește colesterolul bun și scade colesterolul rău. Vitamina C este cunoscută pentru semnificația sa în dezvoltarea unui cartilaj sănătos. Vă puteți stoarce propriul suc de portocale proaspăt sau puteți mânca toată portocala.

 

 Sursă