Salatele de sfeclă crudă stimulează activitatea creierului și sunt un instrument excelent pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.
Cel mai atractiv lucru la salatele de sfeclă roșie este versatilitatea lor. Poți oricând să înlocuiești un ingredient cu altul, să adaugi ceva pe placul tău și să decorezi salata în funcție de eveniment.
Sfecla este bogată într-o cantitate imensă de acid folic, ale cărui proprietăți sunt sporite de fructele uscate (stafide, prune uscate și caise uscate). Consumul regulat al acestei legume poate preveni tromboza și crește activitatea creierului.
Pentru a îmbunătăți organismul, trebuie să mănânci sfeclă crudă într-o varietate de variante timp de 7 zile.
Iata cele mai delicioase si sanatoase:
1. Salata de sfecla rosie cruda cu usturoi si nuci.
Combinația de sfeclă și usturoi îmbunătățește circulația sângelui și promovează digestia mai rapidă a alimentelor grase.
Ingrediente:
sfecla cruda 1 buc;
nuci 100 g
usturoi 3 catei;
morcovi 1 buc;
smantana sau maioneza de casa
Mod de preparare:
Curatati si frecati legumele, apoi amestecati. În masa de legume, se adaugă usturoiul tocat și trecut printr-o presă de usturoi și nucile măcinate într-o râșniță de cafea. Asezonați cu smântână și bucurați-vă de gustul picant!
2. Salată „Sfeclă cu mere”.
O salată suculentă de fructe și legume va ajuta la îmbunătățirea sănătății și la îmbunătățirea stării pielii.
Ingrediente:
sfecla cruda 1 buc;
mere 2 buc;
miere 1 lingura. l.;
ulei vegetal 1 lingura. l.;
suc de lamaie 3 linguri. l.;
verdeata proaspata.
Mod de preparare:
Se rade sfecla si merele curatate de coaja (posibil cu coaja), se toarna peste zeama de lamaie si miere. Așteptăm 4-5 minute, după care condimentăm cu ulei, stropim cu ierburi, adăugăm puțină sare și amestecăm bine. Această salată va fi un plus grozav la cină.
3. Salată „Sfeclă cu varză”.
Această salată va curăța organismul de toxine și toxine.
Ingrediente:
sfecla 1 buc;
varză 200 g;
mere 2 buc;
ulei de in 3 linguri. l.;
suc de lamaie 1 lingura. l.;
Mod de preparare:
Tocați mărunt varza și alte trei legume pe răzătoare. Amestecăm produsele finite, stropim cu suc de lămâie, adăugăm ulei. Adăugați ierburi înainte de utilizare.
Această salată este numită popular „Mătura”, și este ideală pentru persoanele care suferă de boli ale tractului gastro-intestinal.
4. Salată „Sfeclă cu iaurt”.
Această salată redă rapid strălucirea naturală și chiar îmbunătățește fermitatea și elasticitatea pielii.
Ingrediente:
sfecla cruda 1 buc;
nuci și prune uscate 150 g fiecare;
miere 1 lingura;
iaurt 150 ml;
Mod de preparare:
Se adauga fructele uscate tocate in sfecla rasa, se condimenteaza cu smantana si miere. Se amestecă bine. Savurați salata și apoi exteriorul.
5. Salată „Sfeclă cu brânză”.
Această salată picantă va fi destul de potrivită pe masa festivă.
Ingrediente:
sfecla 1 buc;
brânză 150 g;
usturoi 3 catei;
morcovi 2 buc;
smântână 50 ml;
sare, piper dupa gust.
Mod de preparare:
Legumele decojite le frecăm pe o răzătoare grosieră. Adăugați usturoiul zdrobit și brânza tăiată în bucăți mici. Umplem totul cu smantana, adaugam putina sare si amestecam bine.