1. Alege programul care foloseste apa fierbinte
In ultima perioada, marile companii de detergenti au creat produse capabile sa curete hainele chiar si la temperaturi scazute, insa trebuie sa stii ca utilizarea constanta doar a programelor care folosesc apa la temperaturi joase duce la inmultirea bacteriilor in interiorul cuvei.
Bacteriile sunt responsabile, in mare parte, de producerea mirosului neplacut din masina de spalat. Indicat ar fi ca atunci cand ai rufe care suporta apa fierbinte sa folosesti programul cu cea mai inalta temperatura, pentru a distruge bacteriile din interior.
2. Tine usa deschisa mereu
Umezeala din masina de spalat favorizeaza si ea aparitia mirosului neplacut, de aceea, dupa fiecare spalare, este indicat sa lasi usa masinii larg deschisa.
3. Foloseste mai rar balsam
Balsamul este un produs ideal pentru parfumarea rufelor, insa, folosit in mod regulat, ajunge sa lase reziduuri, care la randul lor favorizeaza aparitia mirosurilor neplacute. Chiar daca esti obisnuita sa folosesti balsam la fiecare spalare, daca reduci numarul de utilizari, poti preveni aparitia mirosurilor neplacute.
4. Curata compartimentele pentru detergent si balsam
Cel putin o data pe luna, este indicat sa scoti sertarul pentru detergent si balsam si sa il speli cu apa fierbinte. Oricat de multa grija ai avea sa torni detergentul in compartimentul care trebuie, mai mereu se intampla sa cada particule si in compartimentele alaturate. Reziduurile de detergent si balsam emana mirosuri neplacute, de aceea este indicat sa speli sertarul cat mai des.
5. Curata masina de spalat cu bicarbonat de sodiu
Tot o data pe luna, este bine sa recurgi la un tratament de curatare a masinii de spalat. Fara sa umpli cuva cu haine, adauga 2 plicuri de bicarbonat de sodiu in compartimentul pentru detergent si seteaza programul cu cea mai inalta temperatura. Lasa masina sa spele „in gol”, pentru ca bicarbonatul sa poata anihila bacteriile.
Clăteşte cu apă fierbinte toate componentele
Dacă ai terminat de curăţat fiecare piesă detaşabilă, cauciucurile de la tambur şi eventual hubloul maşinii de spălat, trebuie să clăteşti bine totul.
Dă drumul la maşina de spălat şi rulează programul pentru bumbac pe temperatură maximă, fără detergent, fără oţet şi fără rufe. Apa opărită va clăti urmele de săpun, aţele rămase printre ţevi şi bacteriile prinse de suprafeţe.