Placinte si Rulade

Placinta delicioasa si satioasa – Floare cu sunca si cascaval, perfecta pentru o seara in familie

 

 

Placinta delicioasa si satioasa – Floare cu sunca si cascaval, perfecta pentru o seara in familie

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 800 g de făină
  • 50 g de drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura de sare
  • 20 ml ulei

umplere:

  • șuncă feliată
  • două cepe roșii
  • 2 bucăți de porumb conservat
  • 100-150 g de brânză rasă, cascaval
  • 2 catei de usturoi
  • smântână
  • bacon tocat fin

deasupra:

  • 2 linguri smantana
  • 1 galbenus de ou
  • seminte de susan

 

Mod de preparare:

  • Pregătiți drojdia, cu lapte călduț, zahăr și drojdie. Într-un bol, amestecați ingredientele rămase, adăugați drojdia pregătită și pregătiți aluatul.
  • Împărțiți aluatul în două părți, întindeți cu un amestec de usturoi zdrobit și smântână. Puneți șunca, baconul, ceapa, porumbul pe aloatul intins și rulați-o.
  
Triunghiuri de drojdie umplute
Se amestecă smântâna cu gălbenușurile de ou și se întinde peste rulada. Tăiați rulada  în triunghiuri și stropiți cu semințe de susan. Coacem la 180°C aproximativ 15-20 minute.
Triunghiuri de drojdie umplute
De multe ori întrebi de cantitatea de umplutură, dar fiecare poate adăuga cât vrea. După rulare, umplutura va fi bogată. Prin urmare, aluatul trebuie împărțit în două părți, pentru că ar fi prea mult deodată.
După rulare, tăiați foaia o dată la stânga și o dată la dreapta pentru a face triunghiuri. Dacă nu poți face asta, poți și felia melcii, doar tăiați-i în bucăți de 3 cm.

Pofta buna!

 

 Sursa