Ingrediente:
- 200 g conopidă
- 1 morcov dat prin răzătoare
- 1 ceapă
- 1 lingură făină
- 200 g brocoli
- 2 cartofi
- 1 lingură amidon
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare, piper, verdeață
Mod de preparare:
1. Fierbem cartofii, pe urmă îi decojim și îi dăm prin răzătoarea mică. Tăiem cât mai fin posibil cățeii de usturoi, ceapa, verdeața.
2. În boluri separate, așezăm conopida desfăcută și broccoli. Adăugăm 3 linguri de apă și punem fiecare bol la microunde, la putere maximă, timp de 3 minute. Pe urmă, mărunțim legumele pregătite cu ajutorul unui blender.
3. Într-un bol separat, amestecăm toate ingredientele din listă, cu excepția uleiului. Mixăm până la omogenizare. Cu ajutorul mâinilor ude, formăm chifteluțele…
4. Mai departe, putem proceda în 2 moduri. Să le prăjim, sau să le coacem. Pentru prăjire, avem nevoie de o tigaie încinsă cu ulei, fără capac.
5. Pentru coacere, așezăm chiftelele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și le coacem la temperatura de 220 de grade, timp de 15 minute. Pe urmă, le întoarcem pe partea opusă și le coacem încă 15 minute.
Pofta buna!