Preparată din aluat filo, foarte subțire și fraged plăcinta cu crustă crocantă și o umplutură fină de brânză este cu adevărat un răsfăț pentru papilele gustative. Această rețetă ușoară va fi perfectă mai ales atunci când nu aveți chef să frământați aluatul, să întindeți și să ungeți foi de aluat și să tot modelați plăcinte una câte una. Plăcinta se deosebește prin felul genial și inedit în care este montată în tavă. În loc să umpleți toate foile de aluat cu umplutură pe rând, va trebui să faceți o umplutură cu o consistență lichidă în care să înmuiați foile de aluat mototolite și să le puneți în tavă. Atât! Plăcinta poate fi servită la mic dejun sau ca o gustare rapidă în timpul zilei, caldă sau rece. Este foarte gustoasă, se topește în gură și se face din ingrediente simple.
Ingrediente:
400 g | Aluat filo |
3 bucăți | Ouă |
300 ml | Lapte |
10 g | Sare |
400 g | Brânză de vaci |
100 ml | Unt topit |
Mod de preparare:
- Tava de copt (cu dimensiunea 22 cm x 28 cm) o ungeți cu 20 ml de unt topit. Ungeți câteva foi de aluat filo cu unt topit și le puneți în tavă;
- Bateți 3 ouă cu 10 g de sare și 300 ml de lapte. Adăugați 400 g de brânză de vaci și amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Mototoliți în mâini o foaie de aluat filo și o înmuiați în amestecul de brânză și lapte. Scoateți cu grijă aluatul îmbibat și îl așezați peste aluatul întins în tavă. Este important ca foile mototolite de aluat să fie bine îmbibate cu compoziția e brânză;
- Procedați la fel cu toate foile de aluat, până umpleți tava. Turnați pe toată suprafața 80 ml de unt topit și coaceți plăcinta în cuptorul încins până la temperatura de 180°C, timp de 25 minute;
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!