Ingrediente:
- 6 ouă
- 1 ½ cană zahăr
- 1 ½ cană făină
- ½ cană ulei
- 1 vârf de cuțit sare
- 1-2 plicuri zahăr vanilinat
- câte 100 g fructe proaspete (căpșune, cireșe, vișine, caise)
- 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare:
1. Pentru dozarea ingredientelor, folosești o cană cu volumul de 250 ml. Separi albușurile de gălbenușuri. Bați albușurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul și bați în continuare până se întărește bezeaua. Pui gălbenușurile pe rând și continui să bați cu telul.
2. Torni în fir subțire uleiul și bați cu telul, apoi presari făina în ploaie și amesteci folosind o lingură, cu mișcări ample, circulare, verticale.
3. Torni compoziția într-o tavă de 20×35 cm, tapetată cu hârtie de copt. Așezi deasupra, cât mai uniform, fructele, în prealabil curățate de sâmburi și codițe, după caz, tăiate sau nu.
4. Coci prăjitura la foc mijlociu, timp de 25-30 de minute. O porționezi după ce s-a răcit și ai pudrat-o cu zahăr.
Sfatul meu:
Făina afânată, cernută de trei ori, cuptorul preîncălzit și focul potrivit la treapta mijlocie, precum și ouăle proaspete sunt secretele reușitei acestei prăjituri. Ca să eviți uscarea prăjiturii, taie bucățile pe măsură ce consumi prăjitura și păstreaz-o în tavă până la consumarea porțiilor.
Pofta buna!
Sursa: Carticica Practica