Ingrediente:
- 5 dovlecei,
- 1 roşie,
- 3-4 linguri ulei,
- 1 lingură de unt,
- 2 linguri de caşcaval olandez ras,
- 4 linguri de smântână,
- 2 linguri de făină de grâu,
- 2 căţei de usturoi,
- sare,
- pătrunjel verde,
- 1 linguriţă de mărar verde tăiat.
Mod de preparare:
Dovleceii tineri se spală, se curăţă de peduncul şi pieliţă, se taie felii de 0,5 cm grosime, se trec prin făina amestecată cu sare şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Într-o tigaie unsă cu unt se pun dovleceii prăjiţi, se presară cu usturoi pisat, deasupra se toarnă smântână şi se presară cu caşcaval şi mărar, apoi se stropesc cu untul topit şi se dau la cuptor pentru 10 minute.
Dovleceii se servesc fierbinţi, garnisiţi cu pătrunjel şi feliuţe de roşii.
Pofta buna!
Sursa: moldovenii.md