Desert

Prăjitura ideală dacă nu ai timp să gătești! Îți doar 15 minute să faci un tort-ecler cu banane și glazură. FĂRĂ COACERE

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru tort:

420 g biscuiti graham cu scortisoara
110 g budinca de vanilie
590 ml lapte
340 ml frisca lichida batuta
6 banane proaspete tpiate in felii subtiri

Pentru glazura:

220 g zahar pudra
60 ml lapte
2 lingurite scortisoara

 

Mod de preparare:

Desertul perfect pentru o zi in care doresti sa prepari rapid ceva dulce, cremos, crocant, parfumat si, cel mai important lucru, pe gustul intregii familii!

Intr-un bol mediu combina budinca de casa cu frisca, amesteca bine si lasa deoparte.

Pe fundul unei tavi pune un strat de biscuiti. Sigur va fi nevoie sa rupi cativa ca sa incapa cum trebuie, nu-ti face griji daca se suprapun.

Toarna jumatate din crema de budinca peste biscuiti si pune si jumatate din cantitatea de banane feliate.

Urmeaza inca un strat de biscuiti si restul de crema de budinca si de banane.

Pune ultimul strat de biscuiti deasupra.

Intr-un bol mic, freaca ingredientele pentru glazura pana obtii un rezultat omogen si cremos. Toarna incet glazura peste ultimul strat de biscuiti.

Daca nu iti place glazura de scortisoara, poti face una de cacao, pur si simplu inlocuind cele 2 lingurite de scortisoara cu 2-3 de cacao.

Da la frigider desertul pentru cel putin 4 ore. Poti sa il lasi chiar si peste noapte.

Poti tine tortul cel mult 3 zile de cand l-ai bagat la frigider prima oara.

 

Pofta buna!

 

Sursa: PentruEa dulcegariileizabelei