Un sos de iaurt cu castraveti si usturoi extrem de aromat si gustos pe care il prepar destul de des in perioadele calduroase.
Reteta este foarte simpla, sosul este proaspat, cremos si merge de minune cu orice fel de friptura, legume la gratar, coapte, la tigaie sau chiar crude. In week-end, cand coc paine, un sos tzatziki este nelipsit, imi place mult combinatia asta simpla. Asadar, nu-mi ramane decat sa vi-l recomand in caz ca nu l-ati incercat pana acum.
Ingrediente:
– 300 – 350 g iaurt grecesc (iaurt cremos gras sau smantana slaba cu 12% grasime )
– 2 castraveti medii proaspeti
– 2 catei de usturoi
– 1 lingura de ulei de masline
– sare
– marar
Mod de preparare:
1. Spalati castravetii, dati-i pe razatoarea mare si stoarceti-i foarte bine de sucul pe care il lasa. Puneti intr-un bol iaurtul (puteti folosi si iaurt in amestec cu smantana ), castravetii storsi bine, cateii de usturoi dati pe razatoarea mica, sare, uleiul de masline si mararul.
2. Amestecati delicat si gata, am obtinut un sos tzatziki proaspat si racoritor. Se poate pastra in frigider pana in momentul servirii dar e posibil sa-l preparati si cu o zi inainte, sta foarte bine si, dupa parerea mea, este mult mai bun rece.
Pofta buna!
Sursa: PentruEa