Preparate fara carne

Vezi rețeta mamei de conopidă cu ciuperci la cuptor

 

 

 

 

Ingrediente:

1 conopida de aproximativ 1 kg
3 linguri de faina
500 g de ciuperci
125 g unt
3 oua
1 cana de lapte
200 g cascaval
2 rosii
pesmet
chilli
sare
piper
otet

 

Mod de preparare:

Se opareste conopida desfacuta in apa sarata, amestecata cu o lingura de otet. Dupa aceea se unge un vas termorezistent cu unt, se presara pesmet si se pune conopida scursa. Se curata, se spala si se taie in bucati potrivite ciupercile, apoi se calesc in unt si se pun peste conopida.

Se incalzeste laptele, se adauga untul si faina si se freaca bine pentru a rezulta un sos. Cand e gata, se ia de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga jumatate din cascaval si ouale batute.

Se feliaza rosiile peste ciuperci, se toarna sosul, se potriveste de chilli, piper si sare, se rade cealalta jumatate de cascaval si se da la cuptor pentru aproximativ o jumatate de ora.

 

Pofta buna!

 

Sursa:  Timisoara Online