Scump în comerț și plin de chimicale, așa că am deci să îl fac acasă. Din 3 ingrediente simple mi-a ieșit un lapte condensat de te lingi pe degete. Acum o să fac mult mai ușor deserturile care îl conțin!
Timp de preparare: 5 min
Timp de gatire: 5 min
Gata in: 10 min
Ingrediente:
– 500 ml de lapte (gras)
– 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
– 200 g zahăr
Mod de preparare:
1. Pune la fiert într-o oală înaltă – și care nu lipește – jumătate de litru de lapte. Când începe să fiarbă, adaugă zahărul, amestecând continuu. Încet, încet, laptele va începe să se îngroașe (ai grijă să nu se ardă!).
2. Când laptele devine semi-dens, adaugă și bicarbonatul. Nu lăsa prea mult la făcut, deoarece laptele se va întări. Lasă-l doar până când atinge consistența dorită.
3. Închide focul și lasă-l să se răcească. E gata și poate fi folosit acum la câte și mai câte deserturi delicioase!
P.S.: Îl poți ține la frigider, într-un borcan bine închis, timp de 25-30 de zile.
Pofta buna!
Sursa: PentruEa