Timp de pregătire:
30 minute
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g făină
100 g margarină
75 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
1 gălbenuș de ou
jumătate de pachet praf de copt
2-3 linguri lapte
un pic de sare
Pentru umplutură:
250 g pișcoturi
200 g gem de caise
2 pachete jeleu pentru tort (roșu)
500 ml apă
4 linguri zahăr
1 sticluță esență de rom
Pentru glazură:
2 pachete glazură cu aromă de punch (băutură vieneză)
Mod de preparare:
Mai întâi de toate, preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius și tapetăm o tavă mai mărișoară (aproximativ 25*35 cm) cu unt și făină.
Cernem făina, combinăm cu zahărul și zahărul vanilat, cu praful de copt și sarea, apoi adăugăm în bucățele mici și margarina. Adăugăm apoi gălbenușul și lapte cât să obținem un aluat moale, dar frământabil.
Băgăm la frigider și pregătim umplutura.
Sfărâmăm pișcoturile în bucățele mici. Pregătim jeleul conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi combinăm cu gemul de caise și esența de rom și dăm deoparte.
Împărțim aluatul scos din frigider în două părți egale și întindem la dimensiunea tăvii. Coacem blaturile pe rând, aprox. 10 minute.
În continuare, punem înapoi în tavă primul blat, întindem uniform umplutura și acoperim cu al doilea blat, peste care punem hârtie de copt și o tavă pentru a nivela prăjitura.
Pregătim glazura conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi o întindem peste prăjitură.
Punem prăjitura la rece pentru câteva ore sau peste noapte.
Poftă bună!