Așa ceva cu siguranță nu ai mai gustat! Acesta este un tort de mere umplute în aluat și acoperite cu cremă. Merele sunt umplute cu nuci amestecate cu zahăr și scorțișoară, fiind susținute de un blat umed și pufos, acoperite cu o cremă delicioasă de vanilie și decorate cu fulgi de cocos. O rețetă senzațională pentru cei care mereu caută ceva nou din punct de vedere gastronomic. Puteți prepara acest deliciu de cu seară și dimineață să savurați o felie apetisantă de tort cu măr copt.
Ingrediente:
4 bucăți | Mere |
100 g | Miez de nucă |
25 g | Zahăr |
8 g | Scorțișoară |
3 bucăți | Ouă |
300 g | Zahăr |
4 g | Praf de copt |
15 g | Zahăr vanilat |
115 ml | Ulei rafinat |
250 ml | Lapte |
3 g | Sare |
320 g | Făină |
700 ml | Lapte |
50 g | Praf de budincă cu gust de vanilie |
10 g | Făină |
70 g | Zahăr |
1 bucată | Gălbenuș de ou |
20 g | Fulgi de cocos |
Mod de preparare:
- Îndepărtați cotorul merelor, le decojiți la jumătate și le puneți în tava de copt (cu dimensiunile de 18 x 18 cm). Puneți nucile mărunțite într-un bol, adăugați 25 g de zahăr, scorțișoară și amestecați. Umpleți merele din tavă cu amestecul de nuci.
- Într-un bol puneți 300 g de zahăr, 3 ouă, 15 g de zahăr vanilat, 3 g de sare și mixați bine. După ce ați obținut o compoziție omogenă și cremoasă, adăugați laptele, uleiul, praful de copt și făina. Încorporați totul cu ajutorul unei spatule. Turnați compoziția obținută în tava cu mere.
- Dați tava la cuptor pentru 30 min la 180℃.
- Puneți 70 g de zahăr într-un bol. Adăugați praful de budincă, 10 g de făină, 10 g de zahăr vanilat, 1 gălbenuș și 50 ml de lapte. Amestecați bine cu un tel. Încorporați compoziția obținută în 700 ml de lapte, într-o cratiță. Dați toată compoziția pe foc și amestecați cu un tel. După ce s-a îngroșat, luați crema de pe foc și o dați la rece pentru 10 min. Puneți crema în tavă, pe lângă merele umplute.
- Decorați cu fulgi de cocos. Dați desertul la frigider pentru 1 h.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!