Torturi

Prăjitură cu zmeură și bezea. Un desert dulce-acrișor, răcoros, potrivit pentru zilele de sărbatoare si nu numai

 

 

Prăjitură cu zmeură și bezea. Un desert dulce-acrișor, răcoros, potrivit pentru zilele de sărbatoare si nu numai

 

Ti-e pofta de un desert dulce-acrisor? Incearca aceasta reteta si prepara o prajitura delicioasa cu afine si bezea. Reteta este destul de simpla. In plus, se prepara doar din cateva ingrediente simple. Acest desert este potrivit pentru zilele calduroase de vara, deoarece te ajuta sa te racoresti.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 3 oua, 3 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 150 gr faina de grau

pentru umplutura:

  • 500 gr zmeura
  • 3 albusuri
  • 150 gr zahar

 

Mod de preparare:

Amesteca zaharul cu 3 oua intregi si 3 galbenusuri. Bate totul cu un mixer. Adauga treptat faina de grau cernuta. Toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace aluatul in cuptorul preincalzit la 170 grade.

Dupa ce blatul s-a copt, pune zmeura peste el. Bate albusurile de ou cu zaharul pana obtii o bezea ferma. Toarna bezeaua peste umplutura de zmeura. Introdu din nou tava in cuptor pentru cateva minute, timp in care bezeaua va capata o culoare aurie.

Dupa ce prajitura s-a copt, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Taie prajitura felii si serveste-o impreuna cu cei dragi.

Aceasta prajitura poate fi umpluta si cu alte fructe, dar mie cel mai mult imi place combinatia cu zmeura, insa tu poti folosi capsune, afine, mure, etc. Incearca aceasta reteta delicioasa si surprinde-ti familia cu un dulce rafinat.

Prajitura cu zmeura si bezea se prepara destul de repede, deci nu trebuie sa petreci prea mult timp in bucatarie. Poti sa incerci chiar astazi aceasta reteta, pentru a te convinge ca nu este deloc dificila.

 

Pofta buna!

 

 Sursa