Flori si gradina

Astăzi, vă vom dezvălui cum să obțineți o înflorire abundentă a craciunelului. Iata secretul!

 

 

 

 

Este greu de crezut că există cactuși fără țepi, căruia nu-i place soarele și îi place apa. Probabil v-ați dat seama că este Crăciunelul. Denumirea sa vine de la faptul că de obicei înflorește aproximativ de Crăciun sau toamna târziu.

O plantă frumoasă și îngrijită împodobește orice interior. Însă uneori Crăciunelul nu înflorește la capacitate maximă, deoarece trebuie respectate anumite principii de îngrijire.

Astăzi, vă vom dezvălui cum să obțineți o înflorire abundentă.

 

Îngrijirea Crăciunelului

Mulți greșesc atunci când încep să îngrijească de Crăciunel la fel ca de un cactus. El nu poate fi lăsat mult timp fără îngrijire și fără udare sau să fie lăsat într-o cameră cu aer foarte uscat. Dacă îl veți îngriji corect, el vă va bucura cu niște flori bogate în preajma Crăciunului aproximativ 15-20 de ani la rând. Respectați aceste reguli simple!

Regulile de îngrijire a Crăciunelului

1. Crăciunelul nu se simte bine în partea de sud și vest, deoarece lumina puternică poate fi motivului pieirii rămurelelor. Temperatura aerului trebuie să fie nu mai puțin de 15°C.

 

 

2. Vara puteți să-l puneți la balcon sau terasă, deoarece el are nevoie de aer. Nu uitați să-l pulverizați cu apă în fiecare zi.

3. Crăciunelul este o plantă pretențioasă care nu trebuie deranjat în perioada de îmbobocire: să-l mutați dintr-un loc în altul și chiar să rotiți ghiveciul. Este foarte important.

 

4. Primăvara el are nevoie de îngrășăminte complexe. Însă trebuie să folosiți doar jumătate din cantitatea indicată pe etichetă. Vara ramurile încep să crească activ, de aceea în timpul verii aplicați îngrășământ doar de 2 ori pe lună. Începând cu luna septembrie nu mai aplicați îngrășăminte.

 

 

5. Nu tăiați rămurele de prisos, dar răsuciți-le cu mâna. Astfel veți putea da forma dorită plantei.

6. Răsădirea Crăciunelului se face la sfârșit de februarie, atunci când încetează să înflorească. Important: plantele tinere se răsădesc în fiecare an, iar cele mature – o dată la 5 ani. Alegeți ghivece late și nu prea înalte.

Stratul de drenaj trebuie să fie o treime din ghiveci. Puteți folosi sol cumpărat sau preparat de dvs.: amestecați o parte de humus și nisip și două părți de turbă, pentru dezinfectare adăugați cărbune activat pisat. De asemenea, puteți adăuga keramzit.

 

 

7. Inițial puneți ghiveciul într-o încăpere bine iluminat, dar fără raze directe de soare și udați-l abundent. În acest fel el se va trezi și va începe să înflorească.

 

Sfatul echipei

Atunci când Crăciunelul începe să înflorească, treptat încetați să-l mai udați, punându-l într-un loc mai răcoros până la sfârșitul lunii martie. El se va odihni după înflorire. La sfârșitul lunii martie planta va începe perioada de vegetație, de aceea transferați-l la locul său obișnuit și respectați sfaturile noastre.

 

Sursa: Fasingur