Vă prezentăm o rețetă rapidă de prăjitură cu mere și sos de caramel. Acestă prăjitură este pufoasă și totodată are textura de budincă. Aveți nevoie de doar 15 minute pentru a pregăti aluatul, de restul se ocupă cuptorul! Este perfect pentru zilele în care nu dispuneți de suficient timp pentru a găti.
Ingrediente:
1 kg | Mere |
180 ml | Lapte |
3 bucăți | Ouă |
150 g | Făină |
50 g | Zahăr brun |
40 ml | Unt topit |
3 linguri | Sos de caramel |
1 lingură | Praf de copt |
1/2 linguriță | Sare |
Decor
15 g | Unt pentru uns tava |
1 lingură | Sos de caramel |
Mod de preparare:
- Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul brun. Adăugați untul topit și răcit, untul topit, făina, praful de copt, sarea și 2 linguri de sos de caramel, Amestecați până obțineți un amestec omogen. La final adăugați laptele și amestecați din nou.
- Curățați merele de coajă și cotor. Tăiați merele curățate semi-rondele subțiri, le puneți în bolul cu aluat și amestecați bine. Turnați amestecul obținut într-o tavă cu diametrul (20 cm) tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt.
- Nivelați bine și distribuiți pe toată suprafața cu 1 lingură de sos de caramel. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 55- 60 de minute. Lăsați prăjitura să se răcească, apoi o decorați cu sos de caramel și o puteți porționa.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!