Manichiura este un aspect foarte important pentru multe femei, iar cel mai mult se cauta unghiile lungi.
Putina lume are insa rabdare sa astepte o crestere naturala, asa ca de cele mai multe ori se apeleaza la unghii false, care pe termen lung nu sunt deloc sanatoase.
Exista insa o solutie simpla si eficienta, cu ajutorul careia poti realiza ceea ce nu credeai ca e posibil: sa iti cresti unghiile natural intr-un mod rapid.
Tot ce trebuie sa faci este ca, intr-un bol, sa pregatesti o solutie bazata suc de portocale si usturoi. In alt bol pune 3 linguri de ulei de masline.
Inmoaie unghiile in primul bol timp de aproximativ 10 minute, dupa care inmoaie-le in bolul cu ulei de masline pentru alte 15 minute. Repeta procedura de doua ori pe saptamana.
Dupa o luna vei observa ca ai niste unghii lungi, frumoase si sanatoase.
3 uleiuri care întăresc unghiile
Din cauza temperaturilor scăzute, unghiile se rup, se exfoliază şi sunt foarte uscate. Cum trecem cu bine de sezonul rece? Iată 3 uleiuri care hidratează şi hrănesc unghia.
Uleiul de ricin, pentru unghii mai rezistente
Pentru unghiile care se exfoliază sau se rup uşor, este indicat tratamentul cu ulei de ricin.
Seara se dă jos de pe unghii lacul şi se aplică ulei de ricin pe unghii. Se stă minimum o oră cu uleiul pe unghii şi se masează.
Tratamentul ar trebui urmat două luni pentru rezultate.
Ulei de măsline, contra ruperii
Dintr-un amestec din 5 linguri de ulei de măsline şi 5 picături de ulei de lavandă, veţi obţine un ulei care va fortifica unghiile casante.
Acest preparat ajută la întărirea unghiilor fragile făcându-le mai rezistente. Uleiul de măsline are rolul de a proteja unghiile de factorii externi.
Ulei de primulă, pentru unghii exfoliate
Este indicat ca în acest caz să includeţi seara în dietă uleiul de primulă, sau să-l luaţi ca pe un supliment.
La fel de eficient este şi masajul unghiilor cu acest ulei. Are un conţinut de acizi graşi esenţiali, necesar pentru structura celulei.
«Atenţie la unghia încarnată!»
Unghia încarnată apare atunci când aceasta creşte sub ţesuturile moi din vecinătate.
Cel mai des apare la membrele inferioare, mai ales unghiile degetelor mari.
Purtarea încălţămintei nepotrivite poate produce o infecţie, dar şi lipsa unei igiene corespunzătoare, tăierea incorectă a unghiilor de la picioare, pedichiura defectuoasă şi infecţiile bacteriene sau micotice ale piciorului, care fragilizează pielea din jurul unghiei.
Evitaţi încălţămintea îngustă, purtaţi şosete de bumbac şi tăiaţi unghiile de la picioare drept, fără a le rotunji la colţuri.
Sursa : Anamaria Vasile