Remedii naturiste

Sirop de urzică cu miere – Cură pentru boli pulmonare, cardiovasculare, reumatice, digestive sau degenerative

 

 

Sirop de urzică cu miere – Cură pentru boli pulmonare, cardiovasculare, reumatice, digestive sau degenerative

 

 

Sirop de urzică cu miere – Recomandat persoanelor care se confruntă cu efectele afecțiunilor cronice

1.Siropul preparat din urzici tinere și proaspete este considerat de specialiști un elixir care are darul de a revigora și de a întineri organismul nostru.

Se administrează persoanelor stresate, anemice și bolnavilor care se confruntă cu efectele afecțiunilor cronice.

Beneficiile urzici pentru sănătate sunt extrem de importante și extrem de variate. Astfel, această plantă nu ar trebui să lipsească din casele noastre.

Urzica are puterea de a ameliora stările de epuizare, de a purifica sângele și de a reduce, semnificativ, simptomele alergiilor.

Este o plantă nutritivă, bogată în siliciu, fier, potasiu și vitaminele B, C și K, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Bastyr din Washington.

În vederea folosirii în gastronomie, se recoltează doar partea aeriană a plantei.

În scopuri medicinale, se recoltează planta în întregime: flori, rădăcină, semințe și frunze.

Conform specialiștilor, orice cură cu urzici de primăvară și de toamnă, urmată sub diferite forme, are o acțiune favorabilă pentru o serie de boli precum cele pulmonare, cardiovasculare, reumatice, digestive sau degenerative.

Poate fi folosit în combaterea anemiei, datorită conținutului bogat de fier și luptă și împotriva artritei și reumatismului.

În plus de asta, siropul se poate folosi și de către persoanele suferinde de afecțiuni ale pielii sau de astm, probleme urinare sau respiratorii, și de căderea părului, având efect chiar și împotriva bolilor de plămâni și împotriva pleureziei.

Ingrediente pentru siropul de urzică cu miere

250 g miere de salcâm
50 vârfuri de frunze proaspete de urzici, tocate mărunt

Mod de preparare

Frunzele tocate se pun într-un borcan, în așa fel încât borcanul să se umple până la ¾. Se toarnă și mierea, până borcanul se umple. Amestecând zilnic, se lasă la macerat timp de 30 de zile. După aceste 30 de zile, se filtrează, apoi siropul se păstrează la rece.

Se recomandă câte o linguriță pe zi.

 

2.Urzica este una dintre cele mai sanatoase plante care exista, fiind folosita pentru a trata un numar mare de boli, in special bolile de rinichi si anemia.

Urzica este bogata in substante benefice, precum proteine, carbohidrati, grasimi, calciu, fosfor, fier, vitaminele A, C, B2 si K, caroten.

Cea mai bună gustare pentru tiroidă ce ar trebui să mănînci zilnic. Urzica iti curata si iti imbunatateste numarul celulelor de sange si are un efect pozitiv asupra pancreasului.

Ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange si poate trata inflamatiile tractului urinar.

Este recomandat sa consumi primavara, daca vrei sa iti cureti organismul. Daca ai un nivel scazut de fier in organism si te simti obosita si stresata, urzica este exact ce ai nevoie. Incearca acest remediu care vindeca mai multe probleme de sanatate.

Ingrediente:

40 de plante urzica

1 kg zahar sau – 200-250 g de miere (preferabil miere de salcam fiindca este parfumata si iubita de copii dar se poate folosi orice tip de miere de albine de calitate)

3 litri apa

5 lamai

Spala bine urzicile. Spala lamaile, taie-le in felii si adauga-le intr-un vas in care ai pus apa rece. Adauga urzicile. Acopera vasul si lasa la temperatura camerei pentru cel putin 24 de ore. Dupa 24 de ore, amesteca si adauga zaharul pana cand se dizolva. Pune in borcante si pastreaza la frigider.

Bea in loc de apa.