Ingrediente:
- pentru aluat:
- – Lapte – 200ml;
- – Ou – 1;
- – Ulei – 2 linguri + pentru uns bolul;
- – Faina – 500-550 g;
- – Drodie granulata – 7g;
- – Zahar – 3 linguri;
- – Vanilie;
- – Un praf bun de sare.
- umplutura:
- – Branza de vaci – 400 g;
- – Smantina – 2 linguri;
- – Galbenus – 1 + 1 pentru uns;
- – Zahar 2 linguri;
- – Vanilie.
- Decor – 2 nectarine
Mod de preparare:
1. Incalzim putin laptele la foc mic.
2. Turnam intr-un bol laptele cald, zaharul, sarea si 100g faina. Amestecam. Invelim cu pelicula alimentara si lasam la loc cald pentru 20 – 30 minute.
3. Adaugam oul, vanilia si uleiul si amestecam bine.
4. Punem in ploaie faina cernuta. Amestecam cu lingura, apoi framantam aluatul cu mana aproximativ 10 min, pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios.
5. Punem aluatul in bolul uns cu ulei.
6. Invelim cu pelicula alimentara si lasam aluatul la loc cald pentru o ora.
Modelam chiflele
7. Aluatul il impartim in 12 partim si formam 9 bile.
8. Punem bilele la distanta de 5 cm pe tava cu hartie de copt.
9. Turtim fiecare bila de aluat. Invelim aluatul si-l lasm sa se odihneasca pana pregatim compozitia de branza.
10. Incingem cuptorul la 180 C.
11. Punem branza intr-un bol si o pisam bine cu o furculita.
12. Adaugam zaharul, vanilia, galbenusul si smantana. Amestecam bine.
13. Punem cu grija cu o lingura umplutura pe fiecare chifla si o netezim.
14. Ungem chiflele cu galbenus de ou pentru a obtine o culoare aurie.
15. Scoate samburii din netarine. Taie apoi nectarinele in felii. Pentru decor eu am ales sa pun 2-3 bucati de nectarine pe fiecare chifla.
16. Punem tava in cuptor pentru aproximativ 30 min, pana chiflele capata o culoare frumoasa.
17. Dupa aceasta reteta, chiflele cu branza in stil rusesc sunt foarte moi si crescute frumos.
Pofta buna!