Ingrediente:
Unt 125 g
Smîntînă 125 g
Faina de grau 2 80 g
Zahăr3 linguri
Еsență de vanilie1/3 lingurițe
Coajă de portocală după gust
Dulceața după gust
Mod de preparare:
Untul moale, smântâna, esenţa de vanilie şi zahărul se mixează bine.
Cel mai bine e să se folosească un blender vertical.
Se adaugă coaja de portocală.
Se cerne făina direct peste compoziţia de zahăr şi unt.
Se frământă un aluat moale. Nu exageraţi cu făina!
Se pune pentru o oră la frigider. După care se întinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină.
Se taie fâşii.
Se ung fâşiile cu dulceața de cirese. (Alegeţi unul nu prea lichid).
Se face o ruladă.
Se taie.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 30-40 minute. Înainte de a le servi, se pot presăra cu zahăr pudră.
Pofta buna!