Retete de Mancaruri

Chiftele de carne coapte cu brânză la cuptor – ce ar putea fi mai simplu și mai gustos. Le poți găti pentru prânz, cină sau le poți lua cu tine la serviciu

 

 

Chiftele de carne coapte cu brânză la cuptor – ce ar putea fi mai simplu și mai gustos. Le poți găti pentru prânz, cină sau le poți lua cu tine la serviciu

 

Chiftele de carne coapte cu brânză la cuptor – ce ar putea fi mai simplu și mai gustos. Le poți găti pentru prânz, cină și îl poți lua cu tine la serviciu.

 

Ingrediente:

– orice carne tocată, 500 g;

— ceapă și morcovi 1 buc.;

– varză, 200 g;

– sare, piper, ierburi;

– brânză, 100 g;

— roșie, 1 bucată;

– ulei vegetal, 1 lingura.

 

Mod de preparare:

Luați carne tocată după gust, puteți avea carne asortată, asezonați cu sare, piper și condimentele preferate după gust.

Tăiați ceapa în cuburi mici și prăjiți în ulei vegetal până când este pe jumătate fiartă.

Trei morcovi pe răzătoarea grosieră și adăugați la ceapă, fierbeți legumele până se înmoaie.

Varza se toacă mărunt și se adaugă la legume, se fierbe cu sare și piper.

Sfat : Puteți adăuga și ierburi, usturoi și puțin ardei iute la legume.

Acoperiți foaia de copt cu pergament.

Formăm bile de carne tocată și le punem pe o tavă de copt. Cu ajutorul unui pahar facem o depresiune in mijloc, in care punem o lingura de legume.

Acoperiți fiecare  chiftea cu o felie de roșie deasupra și stropiți cu brânză rasă.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și coaceți timp de 30 de minute.

Servim preparatul cald, dar si rece, este foarte gustos – un aperitiv de carne rece.

Pofta buna!

 

Sursa