Desert

Prajitura copilariei, cu frisca si crema din biscuiti Eugenia, glazurata cu ciocolata

      

     

Ingrediente:

Blat:

  •  6 oua
  • 6 linguri de zahar
  •  6 linguri de faina
  •  1 pachetel praf de copt.

Crema:

  • 7 Eugenia (14 bucati de biscuiti cu crema )
  • 1 pachet de unt
  •  2 linguri de cacao
  •  esenta de rom
  • 8 linguri de zahar
  •  1 cana de lapte
  •  150 gr ciocolata neagra.

 

Mod de preparare:

Blat:

  1. Batem albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.\
  2. Adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma tare.
  3. Adaugam galbenusurile frecate iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
  4. Turnam blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  5. O bagam la cuptor la foc potrivit pana trece testul scobitorii.
  6. O lasam la racit in tava.

Crema:

  1. Zdrobim biscuitii intr-un vas si adaugam peste ei laptele cald.
  2. Frecam bine pana biscuitii se inmoaie.Adaugam cacaoa, esenta de rom si untul mixat spuma cu zaharul pudra.

Asamblare:

Taiem blatul in doua pe orizontala.

Ungem un blat cu crema de eugenii si punem deasupra cel de al doilea blat.

Topim ciocolata cu 2 linguri de frisca. Cand e complet topita adaugam 20-25g unt si amestecam pana se incorporeaza tot untul.

Intindem ciocolata topita pe toata suprafata blatului.

Presaram fulgi de ciocolata pe toata suprafata si dam la rece pentru cateva ore.

 

Pofta buna ! 

 

Sursa: Hai sa gatim cu Mishu!