Ingrediente :
- 200 g zahar
- ~250 g lapte praf
- 150 g unt
- 100 ml apa
- esenta de vanilie
- merisoare uscate
- fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare :
Apa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce incepe sa clocoteasca mai lasam la fiert cateva minute, pana se aduna spuma deasupra si siropul curge mai grosut din lingura. Adaugam untul, amestecam bine pana se topeste, apoi adaugam esenta de vanilie dupa gust.
Intr-un castron amestecam laptele praf cu fulgii de cocos si merisoarele uscate
In functie de preferintele voastre mai puteti adauga nuci, alune sau fistic.
Turnam deasupa siropul de zahar, amestecam energic si omogenizam bine compozitia.
Nu turnati tot siropul deodata. E posibil ca in functie de tipul de lapte praf sa trebuiasca mai putin. Sau, il puneti tot si mai adaugati lapte praf.
Tapetam o tava cu folie alimentara si punem ciocolata. O intindem cu mana unsa cu putin unt, pana la grosimea dorita.
Se inveleste in folie si se da la rece pana se intareste foarte bine si poate fi portionata.
Pofta buna!
Sursa: Dulciuri fel de fel