Simplu și gustos, numai bun de savurat la prânz sau la cină… Sau, de ce nu, la o masă festivă…
Rulada din piept de pui cu ciuperci și cașcaval este uimitor de gustoasă și arată grozav. Chiar și o gospodină neexperimentată o poate găti. Rulada este perfectă pentru orice masă de sărbătoare și va impresiona, pe oricine care o încearcă. O astfel de ruladă este ceva ușor pentru orice gospodină, pentru că se prepară din produse simple și se primește pur și simplu gustoasă și apetisantă.
Ingrediente:
- 800 grame de file de pui
- 300 grame de ciuperci champignon
- 200 grame de cașcaval ras
- 200 grame de bacon (fâșii)
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri boia de ardei
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 gălbenuș
- sare
Mod de preparare:
Se spală și se taie ciupercile în bucăți mici. Se mărunțește ceapa și se pune la prăjit, într-o tigaie fierbinte, timp de 1 minut.
Adăugați apoi ciupercile, sarea și amestecați… prăjiți timp de 5-7 minute.
Într-un bol adânc, adăugați boia de ardei, usturoiul măcinat și puțină sare. Amestecați bine și adăugați uleiul de măsline. Tot aici adăugăm și 1 linguriță de praf de usturoi. Amestecați bine din nou…
Folosind un ciocan de bucătărie, bateți fileul de pui pe ambele părți.
Luați o folie alimentară și întindenți-o pe suprafața de lucru. Frecați fileul de pui cu marinada pregătită anterior și întindeți-l pe folia alimentară, astfel încât să formeze un dreptunghi.
Adăugați jumătate din cașcavalul ras (aproximativ 100g). Peste cașcaval, repartizați și umplutura de ciuperci champignon.
Cu ajutorul foliei alimentare, formăm o ruladă din pieptul de pui și umplutură.
Răsuciți ușor capetele foliei, astfel încât rulada să fie bine închegată.
Am întins o altă folia alimentară și am pus pe ea un strat de bacon (fâșii de bacon). Îl aranjăm în 2 rânduri a câte 8 bucăți fiecare. În centrul dreptunghiului de bacon, punem rulada și îndepărtăm cu grijă folia alimentară de pe ea.
Folosindu-ne de a doua folie alimentară, înfășurați rulada în bacon, mai întâi pe o parte și apoi pe cealaltă.
La final, puneți rulada pe o tavă de copt, unsă cu puțin ulei de floarea-soarelui, și îndepărtați cu atenție folia alimentară.
Tapetați rulada cu gălbenușul de ou și puneți-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Coaceți timp de 35-40 de minute.
După acest timp, rulada este gata de servit…
Poftă bună!