Pentru ca uneori preferam mancarurile sanatoase si mai usoare, astazi ti-am pregatit o reteta delicioasa de tocana de orez cu legume.
Ingrediente:
250 g orez
3-4 linguri ulei
2 cepe mijlocii
4 morcovi
1 telina mijlocie
2 ardei grasi sau un ardei gras si un gogosar
1 legatura patrunjel verde
cateva fire de marar
sare
piper
bulion
Mod de preparare :
Orez cu legume, o reteta de post extrem de simpla, de ieftina si de gustoasa pe care o poate face cu usurinta si un bucatar incepator! Poate fi servita atat ca masa de sine statatoare cat si ca garnitura. 1. Toate legumele se curata si se spala. Se alege o cratita cu fundul mai gros in care se toarna uleiul si se caleste ceapa taiata solzisori. Se lasa doar cat sa devina putin aurie, apoi se adauga morcovii si telina taiate rondele si la sfarsit orezul curatat si spalat.
2. Se amesteca usor cu o lingura de lemn, iar cand toata apa din cratita s-a evaporat si toate legumele si orezul sunt acoperite de un strat lucios de ulei, se adauga un litru de apa si se lasa pe foc doar pana mai da din nou in clocot, apoi se adauga bulionul.
3. Se pun apoi ardeii grasi taiati cubulete, se potriveste la gust cu sare si piper si se pune in cuptorul incins, la foc potrivit. Se lasa la copt 15-20 de minute, apoi se orneaza cu patrunjel verde si putin marar si se serveste cu salate din muraturi.
Pofta buna !
Sursa : SuntGospodina