Placinte si Rulade

Plăcintă rapidă cu carne și ciuperci – o gustare delicioasă și sățioasă

 

 

 

Ingrediente:

-o foaie de aluat foietaj cu drojdie

-300-400 g de carne tocată

-2-3 cepe

-100-150 g ciuperci champignon

-ou pentru uns

-frișcă (dacă aveți)

-sos de soia

-sare, piper, hamei suneli și alte condimente – după gust

 

Mod de preparare:

1. Întindeți foarte subțire o foaie de aluat foietaj cu drojdie.

2. Curățiți ceapa, tocați-o mărunt și prăjiți-o în ulei, adăugați apoi carnea tocată și prăjiți-o câteva minute.

3. Adăugați frișca, sarea, piperul, hamei suneli, sosul de soia și înăbușiți timp de 3 minute.

4. Așezați aluatul într-o formă dreptunghiulară unsă cu ulei și tăiați laturile mai lungi ale aluatului în fâșii, ca în imaginea de mai jos.

5. Puneți carnea tocată, apoi o ceapă tăiată rondele, ciupercile tăiate felii și asezonați cu sare. Ciupercile crude vor lăsa suc în plus.

 

 

6. Împletiți plăcinta sub formă de cosiță.

7. Ungeți plăcinta cu ou și dați-o la cuptor la 180 de grade timp de 35 de minute.

 

 Pofta buna!

 

Imagini pentru Tartă

 

Sursa: Colectionarul