Tort din crema de zahar ars
Ingrediente:
● topim 150 g zahar in oala in care facem tortul
Dupa ce se topeste zaharul tapetam oala pe margini, invartind-o(avem grija sa nu pe picure zaharul pe maini ca vai de noi)
Lasam la racit timp in care preparam crema si blatul:
● pentru crema avem nevoie de:
● 8 oua intregi
● 1 litru lapte
● Toate acestea se mixeaza bine de tot
● Pentru blat(facem in alt castron):
● 5 oua intregi
● 1 cana zahar
● 1 cana faina
Mod de preparare:
Amestecam ouale cu zaharul cu mixerul, apoi adaugam faina si mixam bine, bine de tot.
Turnam in oala cu zaharul racit pe margini intai crema apoi turman blatul.
O sa ziceti ca se vor amesteca dar la copt ele se despart fiti sigure de asta. Se da la foc cel mai mic timp de 1 ora dupa care se scoate si se incearca aluatul cu scobitoarea.
Se lasa la racit in oala apoi se introduce la firigder pana maine zi(asa zice reteta). Se rastoarna pe o farfurie si gata…
Eu dupa ce l-am scos din cuptor, dupa 3 ore l-am intors si a fost ok. Se poate orna cu frisca sau lasa asa original!!!!
Pofta buna!