Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 12 min
Gata in: 22 min
Ingrediente:
1 kg de roșii
ulei de măsline
4 căței de usturoi
1 mână frunze de busuioc tocate
sare și piper după gust
Mod de preparare:
Mulți pun în pastele pe bază de sos roșu doar sos de roșii simplu sau ketchup de la magazin, fără să știe cât de ușor și rapid se face – ceea ce noi jurăm cu mâna pe inimă – că este cel mai bun sos de pizza din lume.
Încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie mare. Adaugă usturoiul tocat, aemstecă și lasă la călit, la foc mic, pentru 5 minute.
Între timp spală și toacă roșiile și pune-le în tigaie. Amestecă ușor timp de 2 minute, acoperă și dă focul mic. Verifică după 5 minute dacă au început să lase sos.
Adaugă busuiocul tocat, sare și piper după gust. Dă focul și mai mic, astupă vasul și mai lasă așa pe foc încă 5 minute.
Îl poți depozita la frigider, într-un borcan care se închide etanș.