Placinte si Rulade

Foietaj cu mere, atat de simplu si de bun

 

 

 

 

Ingrediente :

foietaj (2 foi a cate 400 gr. fiecare),
6 mere mari si dulci,
zahar tos,
scortisoara,
un ou         

Mod de lucru : 

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca cu zahar si scortisoara pana obtineti gustul dorit.
Un mic sfat: desi ati putea fi tentati, nu dati merele pe razatoarea mica deoarece vor lasa prea mult suc si va va fi prea greu sa umpleti foietajul.

Foietajul se taie in fasii late de cam 4 cm. Fasiile se intind putin cu sucitorul, nu prea mult insa caci altfel nu vor mai creste. Se taie in bucati si se pune cate o lingurita de mar pe fiecare. Se pliaza si se formeaza prajiturelele. Daca marginile nu stau lipite, le puteti unge cu cate un pic de apa. Se cresteaza apoi pe mijloc cu un cutit, se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la foc mic, in cuptorul preincalzit. Nu as putea sa va spun cat sa le lasati la cuptor… durata media a vreo patru conversatii telefonice pentru ca in timpul asta vorbeam la telefon :)). O sa observati oricum cand sunt aproape facute pentru ca in acel moment sunt deja crescute si incep sa se rumeneasca.

Se ung cu ou batut si se presara pe deasupra zahar tos. Se dau iar la cuptor pana sunt bine rumenite. Se scot si se servesc cand se mai racesc un pic.

 

Pofta buna !

 

Sursa : ஐ •●✿ ஐ ✿●•i love you ஐ●✿ ஐ