Prajitura cu mousse de zmeura are un gust delicios. Acest desert grozav este potrivit pentru orice ocazie. Iti recomand sa-l prepari data viitoare cand iti inviti prietenii in vizita. Reteta o gasesti in randurile de mai jos.
Ingrediente:
pentru blat:
- 300 gr faina de grau
- 300 ml apa, 5 oua
- 350 gr unt
pentru crema:
- 200 gr unt, 600 ml lapte
- 3 plicuri budinca cu aroma de vanilie
- 100 gr zahar
pentru mousse de zmeura:
- 3 jeleuri de zmeura
- 450 gr zmeura
In plus:
- Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Pregatim aluatul, Punem apa si untul intr-o cratita mare, pe aragaz.
Cand incepe sa fiarba, adaugam faina de grau si amestecam continuu pana obtinem o compozitie omogena. Luam apoi vasul de pe foc si lasam aluatul sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, adaugam ouale si amestecam cu un mixer.
Impartim in doua aluatul obtinut. Punem jumatate de aluat intr-o tava unsa cu unt. Il coacem timp de aproximativ 30 de minute la o temperatura de 180 grade. Procedam in acelasi mod si cu cel de-al doilea aluat.
Pregatim crema. Fierbem 500 ml lapte. In laptele ramas adaugam praful de budinca. Turnam apoi budinca in laptele care fierbe si amestecam continuu. O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.
Batem untul cu mixerul pana devine pufos. Adaugam zahar si budinca, lingura cu lingura. Amestecam pana obtinem o crema neteda.
Punem 3/4 din crema obtinuta peste blatul copt.
Pregatim mousse-ul de zmeura. Dizolvam jeleurile in 700 ml apa fiarta. Lasam jeleul sa se raceasca. Dam zmeura printr-un blender si o combinam apoi cu jeleul. Amestecam bine. Turnam mousse-ul obtinut peste crema.
Punem prajitura la frigider pentru cateva minute, astfel incat mousse-ul sa se ingroase. Acoperim cu crema ramasa. Deasupra punem cel de-al doilea aluat. Presaram zahar pudra deasupra.
Punem din nou prajitura la frigider pentru o ora, dupa care o putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!
Pofta buna!