Ingrediente
(4 porţii)
2 litru lapte
100 g zahăr
4 ouă
2 pliculete zahăr vanilat
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma (se pot pune 2 albusuri in plus), se adauga zaharul tos 20 g pentru fiecare albus si spuma se bate in continuare pina se intareste ca o zapada.
Intr-o cratita de 1 1/2 l, se pune laptele sa se infierbinte impreuna cu zaharul vanilat. Se ia cite o lingura cu virf din spuma si se pun 2-3 bulgari si se pun unul linga altul, in laptele fierbinte se lasa la fiert 1 min.
Cu restul de spuma se va proceda la fel. Intr-o craticioara galbenisurile se freaca cu o lingura de zahar si se dilueaza cu 50 ml lapte rece, apoi se toarna in suvoi laptele fierbinte in care au fiert bulgari amestecinduse tot timpul.
Dupa aceea craticioara se pune pe un vas cu apa clocotita, compozitia se bate 10 min insistind pe fundul craticioarei.
Galbenisurile leaga lichidul in care se pun, numai daca se infierbinta, fara sa ajunga la punctul de fierbere.
Dupa ce s-a racit, se toarna in jurul bulgarilor, avind grija sa nu-i pateze.
Laptele de pasăre se servește la temperatura camerei.
Poftă bună!
Sursa: Forum discutii despre copii