Ingrediente:
- 10 bucăți ouă
- 150 g fulgi de cocos
- 500 g zahăr
- 4 linguri făină
- 2 Pliculețe praf de copt
- 100 g miez de nucă măcinat
- 3 linguri cacao
- 400 ml lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 80 g praf de budincă cu gust de vanilie
- 250 g unt
- 150 g mascarpone
- 90 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Într-un bol mixați 5 albușuri, până obțineți o spumă pufoasă, apoi încorporați 150 g. zahăr și mixați, până capătă consistența unei bezele. Adăugați făina cernută, praful de copt, fulgii de nucă de cocos și amestecați atent cu ajutorul unei spatule. Puneți compoziția obținută într-o tavă (dimensiunile 30 x 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați-o în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 10-15 minute.
Într-un bol mixați 5 albușuri, până obțineți o spumă pufoasă, apoi încorporați 150 g. zahăr și mixați, până capătă consistența unei bezele. Adăugați făina cernută, praful de copt, cacao, miezul de nucă măcinat și amestecați atent cu ajutorul unei spatule. Puneți compoziția obținută într-o tavă (dimensiunile 30 x 20 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați-o în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, timp de 10-15 minute.
Într-un bol mixați 10 gălbenușuri, 200 g. zahăr, zahărul vanilat și praful de budincă cu gust de vanilie, până obțineți o cremă densă. Apoi încorporați laptele și fierbeți amestecul într-o cratiță la foc mic, până capătă consistența unei budinci. Mixați budinca într-un bol cu untul, apoi încorporați și mascarponele. Ungeți blatul din fulgi de nucă de cocos cu crema obținută, apoi puneți deasupra blatul din cacao și acoperiți-l cu crema rămasă.
Decorați toată suprafața cu ciocolată rasă și dați prăjitura în frigider pentru o oră.
Pofta buna!