Rulourile cu scortisoara sunt moi, pufoase si dulci…se topesc in gura. Reteta este foarte simpla, deci trebuie neaparat sa o incerci. Rulourile cu scortisoar sunt la fel de gustoase, atat calde cat si reci.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 650 gr faina de grau,
- 2 linguri zahar
- 1.5 linguri drojdie uscata,
- 2 oua
- 100 gr unt,
- 220 ml lapte cald
- un praf de sare,
- cateva picaturi de ulei
pentru umplutura:
- 230 gr zahar brun,
- 1.5 linguri scortisoara
- 100 gr unt moale
pentru glazura:
- 60 gr unt moale,
- 140 gr zahar pudra
- 110 gr crema de branza
- cateva picaturi esenta de vanilie
Mod de preparare:
Laptele cald se toarna intr-un bol, se adauga drojdia uscata si se amesteca cu mixerul cu carlige speciale pentru framantat. Se adauga cele 3 linguri de zahar, untul moale si un praf de sare.
Adaugam apoi si ouale, dupa care turnam treptat, faina. Se toarna peste aluat cateva picaturi de ulei, apoi se acopera si se lasa la dospit pentru aproximativ 60 de minute.
Dupa ce aluatul a crescut, il transferam pe blatul de lucru presarat cu faina si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, folosind un sucitor. Amestecam zaharul brun cu scortisoara pana se combina perfect cele doua ingrediente.
Ungem aluatul cu unt si presaram deasupra amestecul de zahar brun si scortisoara. Rulam alatul si apoi il taiem in bucatele. Punem fiecare bucata de aluat, in tava tapetata cu hartie de copt.
Bucatile de aluat trebuie puse in tava, cu umplutura in sus. Acoperim tava pentru 45 de minute cu o carpa, si mai lasam putin rulourile sa creasca.
Dupa ce s-au scurs cele 45 de minute, se baga tava in cuptorul preincalzit la 170 gr si se lasa rulourile la copt timp de 20 de minute. Cand rulourile sunt gata, ne ocupam de glazura.
Amestecum untul cu crema de branza, folosind un mixer, apoi adaugam zaharul pudra si putina esenta de vanilie. Amestecam in continuare cu mixerul pana se combina bine toate ingredientele si obtinem glazura dorita.
In cazul in care glazura este foarte groasa, putem sa mai adaugam o lingura de lapte. Peste rulourile cu scortisoara scoase din cuptor vom pune glazura de unt si crema de branza. Rulourile sunt gata si pot fi mancate.
Pofta buna!