Ingrediente:
Blat:
oua – 5 buc.
sare – 1 praf
zahar – 200 g
zahar vanilat – 8 g
faina – 160 g
cacao pudra – 30 g
praf de copt – 1 lingurita
lapte – 100 ml
ulei vegetal – 75 ml
Dulceata de zmeura:
zmeura – 500 g
zahar – 60 g
amidon de porumb – 40 g
apa – 6 linguri
Crema:
crema de branza – 600 g
frisca 33% – 300 ml
zahar – 100 g
Jeleu:
gelatina (capsuni, zmeura, cirese) – 100 g
apa fierbinte – 500 ml
Mod de preparare:
Pregătirea Blatului
Intr-un castron batem ouale cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Într-un alt bol, amestecați făina cu pudra de cacao, praful de copt și amestecați ingredientele uscate în amestecul de ouă bătute.
Sfat: Pentru a evita cocoloașele în aluat, cerne ingredientele uscate.
Coaceți carcasa într-un cuptor preîncălzit la 180 °C timp de 35 de minute. In timp ce coaceti, pregatiti dulceata de zmeura.
Pregătirea Gemului de Zmeură
Turnați zmeura în tigaie, acoperiți-le cu zahăr și încălziți totul la foc mic și aduceți amestecul la fiert.
Notă: Pune câteva zmeură deoparte pentru decorul final.
Între timp, dizolvați amidonul într-un vas cu apă și amestecați lichidul în amestecul de zmeură din tigaie. Gatiti totul 5 minute, pana se ingroasa. Turnați amestecul de zmeură într-un bol și acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se răcească.
Sfat: Asezati folia peste dulceata de zmeura astfel incat sa o atinga direct. Datorită acestui fapt, nu formează o crusta.
Asamblarea și Prepararea Cremei
Intr-un castron batem crema de branza cu smantana si zaharul.
Așezați un blat în tava și începeți asamblarea: strat de cremă, strat de gem de zmeură, blat, cremă, gem de zmeură și ultimul blat.
Decorați prăjitura cu zmeură și turnați deasupra jeleu de gelatină preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Decorați toată suprafața feliilor de zmeură cu zmeură proaspătă, pe care o turnați peste jeleul pregătit.
Notă: Pregătiți jeleul amestecând jeleul de prăjitură cu apă fierbinte.
Dați feliile de zmeură la frigider pentru 4 ore și serviți-le tăiate bucăți.
Sfat: Puteți servi fiecare bucată de desert cu puțină frișcă.
Pofta buna!