Ingrediente :
Cartofi
ceapa verde
usturoi verde
ceapa rosie mica
ridichi
masline fara samburi
marar verde
– Sosu e secretul …. pentru sos :
ulei de masline aromat
mustar
zeama de lamaie
sare
piper
Cantitatile sunt in functie de cata salata vreti sa faceti.
Mod de preparare :
Spalam cartofii si ii punem sa se fiarba in coaja in apa cu sare.
Ceapa verde si usturoiul le taiem marunt rondele.
Mararul il tocam si ridichii ii feliem.
Ceapa rosie o taiem julien, o punem intr-un bol maricel si punem putin ulei de masline aromat si sare.
Cand cartofii sunt fierti, ii trecem sub un jet de apa rece, apoi ii curatam de coaja si ii taiem felii subtiri.
Ii punem peste ceapa din bol, peste ei ridichii taiati, ceapa si usturoiul verde.
Separat intr-un alt bol amestecam toate ingredientele pentru sos.
Presaram deasupra salatei mararul verde tocat si adaugam maslinele si sosul.
Amestecam sa se omogenizeze toate, apoi potrivim gustul cu condimente.
Punem salata intr-un bol si o lasam la rece vreo 2 ore, sa se patrunda toate aromele, apoi se poate servi.
Pofta mare!
Sursa : In Bucatarie La Sidy