Dovlecelul este o legumă simplă, dar gustoasă și sănătoasă. Din păcate, mulți oameni au o părere foarte negativă despre dovlecel. Unii oameni preferă să scape de dovlecel sau să-l depoziteze pe rafturile din spate. Cert este că nu toată lumea știe să gătească delicios această legumă.
Nu există nicio dificultate în a face o cină copioasă din dovlecei. De exemplu, faceți o caserolă de dovlecei.
Vă vom spune cum să faceți rapid o caserolă de legume și dovlecel.
Ingrediente:
- dovlecel – 2 buc.;
- ceapa – buc.;
- morcovi – buc.;
- ardei dulce – buc.;
- usturoi – 3 catei;
- ouă – 3 buc.;
- lapte – 150 ml;
- făină – 120 g;
- coriandru – o grămadă;
- sare – ½ linguriță;
- piper negru – ⅓ linguriță.
Mod de preparare:
Curățați dovlecelul. Tăiați dovlecelul rondele și puneți-l într-un castron adânc.
Se sareaza dovleceii și se amestecă. Tăiați ceapa rondele și prăjiți-o in tigaie cu ulei vegetal. Taiem si morcovii curatati si ardeii dulci tot rondele.
Adăugați morcovi la ceapă și prăjiți. Apoi adăugați ardei gras la legume, amestecați și continuați să prăjiți.
Se zdrobește usturoiul și se toacă mărunt.
Asezati usturoiul in tigaia cu legumele inmuiate. Scurgeți excesul de lichid din dovlecel și adăugați la amestecul de legume.
Intr-un castron batem ouale, piperul si adaugam sare. Adăugați făină în amestecul de ouă și amestecați bine. Tăiați o grămadă de coriandru și adăugați la aluat.
Scoateți masa de legume de pe foc, turnați aluatul și amestecați.
Puteți decora suprafața caserolei cu felii subțiri de roșii și brânză rasă.
Coacem vasul la 180 de grade la cuptor pentru 20 de minute.
Drept urmare, avem o caserolă de legume delicioasă pe bază de dovlecel.
Pofta buna!