Reteta cu poze, explicatie pas cu pas – Prajituri rapide si delicioase – Cele mai bune prajituri cu branza pe care le-am mancat vreodata
Ingredientele:
pentru aluat:
- 300 ml lapte
- O jumătate de linguriță de sare
- 2 oua
- 230-250 g de făină
- 1 lingurita de praf de copt
- 2 linguri de ulei
Alte ingrediente:
- 140 g brânză rasă
- 2 linguri de seminte de susan
Din ingredientele enumerate mai sus se obtin 5 prajituri cu diametrul de 16-17 cm
Mod de preparare:
Puneți laptele, ouăle și sarea într-un bol și amestecați până se omogenizează. Adăugăm și uleiul și făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați bine și asigurați-vă că nu există cocoloașe. Aluatul va fi de consistența chefirului.
Ungeți tigaia încălzită cu puțin ulei. Punem o a cincea parte din aluat în formă, cât să obținem o prăjitură de 5-6 mm grosime. Prăjiți prăjitura la foc mediu până începe să se întărească. Deasupra se presară semințe și brânză rasă.
După ce se topește brânza, întoarceți tortul pe cealaltă parte și prăjiți până se rumenește frumos. Procedăm la fel cu aluatul rămas.
Servim prajiturile calde.
Pofta buna!