Retete de Mancaruri

Vă plac şniţelele? Atunci, luaţi aminte. Un bucătar din Sibiu vă spune secretul său! Fragede şi gustoase ca acelea servite în marile restaurante

 

 

Vă plac şniţelele? Atunci, luaţi aminte. Un bucătar din Sibiu vă spune secretul său! Fragede şi gustoase ca acelea servite în marile restaurante

 

 

Vă plac şniţelele? Atunci, luaţi aminte. Un bucătar din Sibiu vă spune secretul său! Iată cum puteţi prepara chiar dumnevoastră şnitele tot atât de fragede şi gustoase ca acelea servite în marile restaurante.

Pe cât sunt de uşor de pregatit, pe atât sunt de delicioase!

Clasicele snitele de casa pot lua, cu usurinta, forma si gustul celor din restaurant! Ascultati bucatarul si asigurati-va ca aveti toate ingredientele necesare unui pranz pe cinste…

Acest truc simplu te ajuta sa faci cele mai fragede snitele de pui.

 

Ingrediente:

1 kg piept de pui

2-3 cani pesmet

2 oua batute

o canita ulei

piper, sare

alte condimente, dupa gust

 

Mod de preparare:

Bate ouale cu putina sare si piper.

Dezoseaza pieptul de pui, spala-l si apoi sterge-l usor cu niste prosoape absorbante de bucatarie.

Astfel îndepartezi excesul de apa.

Taie carnea pentru a obtine niste snitele mai mici.

Bate-o pe fiecare cu ciocanelul de bucatarie si potriveste-o cu sare si piper.
Incinge uleiul.

Trece fiecare bucatica de carne prin pesmet, apoi prin ou, iar pesmet si pune-o la prajit

Daca va doriti sa faceti snitele de porc, iata cum sa le faceti ca la restaurant:

Ingrediente necesare: spata de porc, ceafa de porc, cascaval, salata verde, rosii cherry, lamai, cartofi fierti, parmezan, oua, pesmet, faina alba, sare si piper.

Trei parti de ceafa de porc, o parte de spata de porc si jumatate din cantitatea de carne bagam cascaval, prima data o sa luam carnea, o vom taia in bucatele mai mici, dupa care o vom baga in blender.

De pielite o curatam, de grasimi lasam pentru ca avem nevoie de grasime in tot snitelul acesta ca sa iasa succulent, de aceea si folosesc ceafa si spata de porc, care sunt putin mai grase decat cotletul.
Tocati apoi carnea cu ajutorul unui robot, iar cand este aproape gata adaugati si cascavalul taiat cubulete.

Condimentati cu sare si piper, apoi amestecati compozitia foarte bine pana se incorporeaza si ouale.

La sare trebuie sa avem grija. Daca avem un cascaval care este putin mai sarat, atunci sa avem grija sa nu cumva sa punem prea multa, putem pune si chilli daca ne place picant sau o branza anume, o sa facem acum doua bucati de snitel, o sa le modelam un pic cu mana.

Asa cum procedati si in cazul snitelelor clasice, tapetati bucatile de carne cu faina, apoi dati-le prin ou si pesmet.

Intre timp, pregatiti garnitura!

O sa curatam doi-trei cartofi fierti in coaja, o sa-i facem doar la tigaie in putin ulei de masline, iar la sfarsit o sa aruncam niste parmezan ras deasupra, sare, piper si este gata. O garnitura foarte simpla, rapida si foarte buna.

Pentru salata, rupeti cateva frunze proaspete pe care le amestecati cu rosii cherry taiate jumatati, apoi adaugati putin ulei de masline, zeama de lamaie si sare.

Pranzul dumneavoastra va fi gata in cel mult 30 de minute!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Sufletul Romaniei