Fiindcă tot suntem în sezonul lor, vă mai prezentăm încă o rețetă cu dovlecei. Astăzi am gătit pentru voi dovlecei în sos de smântână. Usturoiul și ierburile fac această mâncare rafinată și foarte aromată. Dacă ești iubitor de dovlecei, atunci această rețetă cu siguranță este pentru tine.
Ingrediente:
3 bucăți | Dovlecei |
200 g | Smântână |
1 bucată | Ou |
1 lingură | Făină |
3 linguri | Ulei rafinat |
0,5 legătură | Mărar |
100 ml | Apă |
2 bucăți | Căței usturoi |
0,5 linguriță | Sare |
0,5 linguriță | Piper negru măcinat |
0,5 linguriță | Boia de ardei dulce |
0,5 linguriță | Oregano |
05 linguriță | Busuioc |
Mod de preparare:
- Într-un bol amestecați uleiul cu oregano, busuioc, boia de ardei dulce, sare și piper. Spălați și uscați dovleceii, apoi îi tăiați în semi-rondele. Puneți dovleceii într-o pungă de plastic, adăugați amestecul de ulei aromat și scuturați bine punga. Astfel dovleceii vor fi acoperiți în totalitate cu marinada.
- Puneți un strat de dovlecei într-o tavă cu (dimensiunile 30 x 40 cm), tapetată cu hârtie de copt și dați tava în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 15 minute. Între timp într-un bol puneți smântâna, adăugați mărarul tocat, usturoiul pisat, oul, făina, apa și amestecați bine.
- După ce s-au copt dovleceii, îi puneți imediat într-o tigaie încinsă la foc mediu, adăugați sosul de smântână și amestecați. Lăsați să fiarbă timp de 2 minute, amestecând continuu, până începe a se îngroșa, apoi luați de pe foc.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: Savuros