Placinte si Rulade

O rețetă ce te scapă atunci când vrei să gătești ceva rapid și gustos – plăcinta ”Leneșă”

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă foarte delicioasă de plăcintă din foi de lipie și umplutură suculentă de carne – mega delicioasă, aspectuoasă și extrem de simplu de realizat. Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, aromată și suculentă, această mâncare este și foarte sățioasă.

Ingrediente:

2 bucăți Lipie
500 g Carne tocată
1 bucată Ceapă
30 g Pătrunjel
1 linguriță Sare
1 linguriță Piper negru măcinat
2 bucăți Ouă
2 linguri Smântână
2 linguri Ketchup
100 g Cașcaval
10 g Unt

Mod de preparare:

  1. Într-un bol puneți carnea tocată, adăugați ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat, condimentați cu sare și piper și amestecați foarte bine amestecul.
  2. Întindeți lipia pe masă, puneți jumătate de cantitate din amestecul de carne, repartizați pe toată suprafața și rulați bine. La fel procedați și cu cealaltă lipie.
  3. Ungeți cu ulei un vas termorezistent sau o tavă cu diametrul ( 22 cm) , aranjați rulourile în tavă sub formă de spirală. Dacă se rup puțin, să nu vă faceți griji, pentru că după coacere nu se observa și va avea un aspect atrăgător.
  4. Pregătiți toppingul: dați prin răzătoare mică cașcavalul, adăugați smântâna, ketchup, piper negru, sare și ouăle. Amestecați bine totul. Cu acest topping acoperiți bine și uniform toata suprafața ruloului. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C, timp de 50 de minute.
  5. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Savuros