Va prezentam o reteta de o delicatesa cu branza, tortul care arata ca o tabla de sah. Preparati-l si cu siguranta cei dragi vor fi foarte incantati! E o alegere ideala si pentru sarbatori, deoarece este foarte delicios si nu e deloc complicata prepararea!
Ingrediente:
Pentru aluat:
– 50 ml lapte
– 2 linguri cacao
– 150 g unt
– 180 g faina
– 3 oua
– 100 g zahar
– 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
– 4 oua
– 120 g zahar pudra
– 700 g branza de vaci
– 200 g smantana
– 125 g unt
– 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru glazura de ciocolata:
– 100 g ciocolata cu lapte
– 50 g unt
Mod de preparare:
Punem laptele, cacaoua, untul si zaharul intr-un vas, dupa care la foc mic le incalzim. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam faina, praful de copt si ouale. Amestecam totul cu mixerul.
Tapetam o tava cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu si turnam aluatul, apoi punem la cuptor si coacem la 180 de grade timp de 25 de minute.
Scoatem blatul din cuptor, il lasam sa se raceasca putin, dupa care il scoatem din tava.
Pregatim crema: frecam ouale impreuna cu zaharul si galbenusurile de ou.
Adaugam branza de vaci si smantana si amestecam pana devine o compozitie cremoasa. Din albusurile de ou batem o spuma tare, apoi o amestecam cu crema de branza si adaugam esenta de vanilie. Punem crema la frigider.
Blatul il taiem in 10 fasii egale.
Tapetam o tava cu folie alimentara si punem jumatate din fasiile de blat la o distanta egala una fata de cealalta. Urmariti poza de mai jos.
Crema de branza o punem intr-o punga pentru ornat si umplem spatiile dintre fasiile de blat cu aceasta crema.
Urmatorul strat punem fasiile de blat peste crema si umplem din nou golurile cu crema. Va fi invers fata de primul strat.
Glazura de ciocolata: rupem ciocolata bucatele mici si impreuna cu untul le punem intr-un vas, apoi topim totul la abur, dupa care ungem cu aceasta glazura tortul. Lasam tortul timp de 30 de minute la frigider.
Daca doriti, puteti inlocui glazura cu ciocolata rasa. In acest caz, presaram cu ciocolata rasa pe deasupra, apoi taiem din hartie cateva fasii, le asezam peste prajitura in forma de grila patrata si presaram cu zahar pudra. Asa vom avea o forma de tabla de sah si pe deasupra.
Prajitura o vom scoate din tava cu ajutorul foliei si deja o putem taia.
Pofta buna!
Sursa: Bucataria Noastra