Reteta de crema de lamaie pentru torturi si prajituri. Crema de lamaie pentru torturi si prajituri reteta simpla si delicioasa. Crema de lamaie fina, aromata, dulce-acrisoara. Retete de creme pentru tort. Retete de creme pentru prajituri.
Ingrediente:
- 2 oua
- un pic de sare
- 120 g amidon de porumb
- 200 g zahar
- 1 l lapte gras
- 150 g unt
- 1 lamaie
- un varf de lingurita de curcuma pudra pentru culoare
Mod de preparare:
Reteta de crema de lamaie pentru torturi si prajituri este una extrem de simpla si usor de preparat. Obtinem o crema fina, aromata si gustoasa, pe care o putem folosi la umplerea torturilor si prajiturilor.
Intr-o cratita punem ouale intregi, un praf de sare, amidonul si zaharul. Adaugam si putin lapte si omogenizam bine. Apoi incorporam toata cantitatea de lapte, amestecand continuu.
Punem vasul pe foc si gatim crema de lamaie la foc mediu pana cand da doua trei clocote si capata consistenta. Dam vasul de pe foc si incorporam untul, zeama si coaja de lamaie si curcuma pudra (sau 2-3 picaturi de colorant galben).
Acoperim suprafata cremei cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Cand s-a racit complet, o mixam putin si este gata de folosire.
Reteta de crema de lamaie pentru toruri si prajituri este pentru aproximativ 1,65 kg.
Pofta buna!