Echipa noastră vă oferă 5 rețete delicioase de aripioare la cuptor, numai bune pentru o cină de familie sau pentru masa de sărbătoare. Veți obține aripioare apetisante, rumenite frumos, foarte suculente și aromate. Alegeți rețeta după gust și preparați o mâncare savuroasă pentru cei dragi. Savurați aripioarele cu sosuri sau salate.
1. Aripioare de pui la cuptor: rețeta simplă
Ingrediente:
-1 kg de aripioare de pui
-1/2 pahar de maioneză sau smântână
-1/2 pahar de ketchup sau pastă de roșii
-sare și piper
Mod de preparare:
1. Amestecați ketchup-ul cu maioneză, spălați aripioarele, frecați-le cu sare și piper și stropiți-le cu amestecul de maioneză, amestecați și lăsați să stea timp de 30 de minute.
2. Așezați aripioarele pe o tavă tapetată cu folie de staniol (o puteți unge cu puțin ulei) și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute.
2. Aripioare de pui coapte în sos de soia și muștar
Ingrediente:
-700 de aripioare de pui
-2 linguri de sos de soia
-2 linguri de muștar
-2 linguri de maioneză
-2 căței de usturoi
-1 lingură de hamei-suneli
Mod de preparare:
1. Amestecați maioneza cu sosul de soia, muștarul, hameli-suneli și usturoiul dat prin presă până la omogenizare.
2. Puneți aripioarele spălate și uscate în această marinadă și dați-le la frigider pentru 2-3 ore, apoi puneți-le în tavă și coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-30 minute.
Dacă nu aveți condimente, atunci puteți coace aripioarele în suc propriu. Vor fi la fel de gustoase și fără foarte multe condimente.
3. Aripioare de pui în suc propriu
Ingrediente:
-10 aripioare de pui
-boia dulce măcinată (uscată)
-ulei
-sare după gust
Mod de preparare:
1. Spălați aripioarele, uscați-le, frecați-le cu boia și sare și așezați-le pe o tavă unsă cu ulei.
2. Puneți aripioarele în cuptorul rece, încălziți-l la 180-200 de grade, apoi scoateți-le după 10 minute, stropiți-le cu sucul format și coaceți-le la cuptor timp de 20 minute, apoi stropiți-le încă o dată și coaceți-le încă timp de 5 minute.
4. Aripioare de pui cu hrișcă la cuptor
Ingrediente:
-aripioare de pui
-150-200 g de cașcaval tare
-1 pahar de hrișcă
-1 ardei gras
-1 ceapă
-1 morcov
-hamei-suneli și alte condimente după gust
Mod de preparare:
1. Spălați hrișca, tăiați legumele în mod arbitrar. Puneți ingredientele într-o cratiță și fierbeți hrișca și legumele pe jumătate.
2. Gătiți aripioarele în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 10 minute.
3. Puneți hrișca și legumele într-o formă de copt, turnați un pic de apă (în care a fiert hrișca), așezați deasupra aripioarele și coaceți timp de 30 de minute la 190 de grade, apoi presărați cașcavalul ras și coaceți până se va topi acesta.
5. Aripioare de pui în pungă de copt
Ingrediente:
-1.5 kg de aripioare de pui
-condimente și ierburi după gust
Mod de preparare:
1. Spălați aripioarele, uscați-le și puneți-le într-o pungă de copt, presărați condimente și ierburi după gust, închideți punga și agitați, ca să se distribuie condimentele uniform între aripioare.
2. Faceți câteva înțepături în pungă – cu cât vor fi mai multe, cu atât aripioarele se vor rumeni mai mult. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 45 de minute.
Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul