Cârnați de casă perfecți făcuți din carne de porc și pui cu usturoi. Suculenți, fragezi, foarte aromatizați, cu adăugare de smântână lichida. Nu poți cumpăra așa ceva din magazin, mai bine să-ți dedici timpul și să-i pregătești singur, mai ales că pot fi preparați în avans și păstrați în congelator până la orice sărbătoare. Apoi doar scoateți, dezghețați și coaceți în cuptor.
Aceasta este o rețetă favorită a familiei, testată de-a lungul anilor. Cârnați de porc cu carne de pui în membrană naturală preparați conform acestei rețete ies întotdeauna foarte gustoși. Recomand să-i pregătiți!
Ingrediente:
- Ceafă de porc 2 kg
- Pulpa de porc 0,5 kg
- Piept de pui 1 kg
- Slanina 0,5 kg
- Usturoi 20 căței
- Smântână lichida 10% 300 ml
- Sare 1,5 linguri
- Piper aromat 0,5 linguriță
- Piper negru boabe 1 linguriță
- Frunză de dafin 2 buc
- Nucșoară 1/2 buc
- Intestine de porc
Mod de preparare:
Luați o ceafă de porc minunată. Tăiați în bucăți mici.
De asemenea, tăiați carnea de porc, la fel ca ceafa.
Tăiați fin pieptul de pui.
De asemenea, tăiați slanina în cuburi.
Zdrobiți usturoiul cu partea laterală a cuțitului și tocați-l. Iau 2 căpățâni mari pentru această cantitate de carne, sunt aproximativ 20 de căței.
În blender, măcinați boabele de piper și piperul aromat împreună cu frunzele de dafin.
Peste toată carnea tăiată, adăugați condimentele măcinate, sare, radeți nucșoara pe răzătoare sau adăugați-o uscată.
Apoi adăugați usturoiul.
Turnați smântâna.
Amestecați bine cu mâinile.
Pentru pregătirea cârnaților vom folosi intestine de porc, 4 metri (4 buc, fiecare de 1 metru lungime), cu un diametru de aproximativ 40 mm și un dispozitiv special pentru cârnați.
Spălați bine intestinele cu apă rece și oțet.
Puneti intestinul pe dispozitiv, încercând să nu o răsuciți.
Atașați dispozitivul la mașina de tocat carne, nu este nevoie să folosiți cuțitul și sita.
Împingeți carnea cu o mână, țineți cârnatul cu cealaltă mână și asigurați-vă că se umple uniform.
Legăm cârnații cu ață pe ambele părți. Punem în congelator sau gătim imediat. Așezați într-o formă de copt sub forma unui melc, înțepați cu un băț de frigărui în câteva locuri.
Turnați apă astfel încât să acopere o treime din cârnat.
Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 45 de minute la temperatura de 190 grade Celsius.
Cârnații s-au rumenit și sunt gata.
Cârnații de casă cu usturoi sunt suculenți și foarte gustoși. Pregătiți-i neapărat pentru sărbători!
Pofta buna!