Decorați masa de sărbătoare cu o salată colorată și foarte gustoasă! Salata “Poiana cu ciuperci și pui” este o gustare spectaculoasă, cu gust aromat și consistent și aspect original. Aceasta se așează în straturi, este foarte aerată și extrem de gustoasă. Vă recomandăm s-o includeți neapărat în meniul de sărbători și să vă uimiți toți oaspeții.
Ingrediente:
-200 g de piept de pui
-250 g de cașcaval tare
-150 g de maioneză
-3 ouă
-200 g de ciuperci champignon
-4 roșii (pentru decor)
-1 ceapă
-1 legătură de verdeață de orice tip
-sare și piper negru
Mod de preparare:
1. Fierbeți pieptul de pui în apă sărată până va fi gata. Apoi scoateți-l din cratiță și lăsați-l să se răcească complet. Tăiați carnea de pui cubulețe.
2. Curățați ciupercile, spălați-le și uscați-le cu un șervețel. Tăiați-le cubulețe sau felii.
3. Curățați ceapa și tăiați-o cubulețe. Încălziți o tigaie cu ulei și prăjiți ciupercile cu ceapă până vor fi gata. Asezonați cu sare și piper și lăsați să se răcească.
4. Fierbeți ouăle, lăsați-le să se răcească, curățați-le și dați-le prin răzătoarea mică.
5. Dați cașcavalul tare prin răzătoarea mică. Puteți asambla salata într-un bol adânc.
6. Puneți primul strat – carnea de pui și ungeți-o cu maioneză.
7. Apoi puneți ciupercile prăjite cu ceapă și ungeți cu maioneză.
8. Al treilea strat – ouăle rase și maioneză.
9. Presărați cașcavalul ras și ungeți cu maioneză.
10. Tăiați verdeața și puneți-o frumos deasupra salatei.
11. Tăiați roșiile în jumătate și puneți-le deasupra salatei cu pulpa în jos sub formă de ciuperci.
12. Decorați “ciupercile” din roșii cu picături de maioneză sau bucățele mici de cașcaval.
13. Salata este gata, o puteți servi la masă.
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul