Vă prezentăm o rețetă de salată în straturi, cu pui și cașcaval. Aceasta se prepară din cele mai simple ingrediente, iar în rezultat obțineți o adevărată vedetă pe masa de sărbătoare. La fel, este un deliciu ce poate fi cu ușurință servit la cina de familie. Bucurați-i pe cei dragi cu o salată savuroasă, aromată și sățioasă, ce cu siguranță va fi pe placul tuturor.
Ingrediente:
– 1 piept de pui- 4-5 castraveți
– 1 ceapă
– 3 ouă
– 70-80 g de cașcaval
– 160 g de maioneză (maioneză de casă)
– 2 linguri de ulei vegetal
– sare
– piper negru măcinat
Mod de preparare:
1. Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins.
2. Bateți ouăle cu sare. Turnați câte puțin din amestecul obținut în tigaia încinsă și prăjiți niște clătite.
3. Fierbeți carnea de pui. Lăsați-o să se răcească și tăiați-o mărunt.
4. Decojiți castraveții și tăiați-i pai.
5. Dați cașcavalul prin răzătoare.
7. Aranjați salata în straturi: aranjați pe un platou carnea de pui și acoperiți-o cu maioneză.
7. Acoperiți carnea cu ceapa prăjită. Aranjați castraveții, apoi ungeți-i cu maioneză. Presărați cu sare și piper negru măcinat.
8. Aranjați clătitele tăiate și ungeți-le cu maioneză.
9. Acoperiți salata cu cașcaval ras și dați-o la frigider pentru 30 de minute. Decorați după gust.
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul