Această salată o să vă încânte papilele gustative prin gustul delicios. Salata “Încântare” se prepară în straturi din file de pui, ciuperci prăjite, castraveți și morcov coreean. Salata este foarte gustoasă, aerată și sățioasă, are o notă picantă datorită morcovului coreean și o aromă deosebită. Savurați salata ca fel principal sau ca gustare la masa festivă.
Ingrediente:
-450 g de ciuperci
-300 g de file de pui
-250 g de morcov coreean
-2 cepe
-3 castraveți proaspeți
-200-250 g de maioneză
-verdeață
-ulei
Mod de preparare:
1. Puteți folosi orice fel de ciuperci – pleurotus, champignon. Curățați-le, tăiați-le fâșii și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei.
2. Curățați cepele și tăiați-le semi-rondele. Adăugați cepele în ciuperci și prăjiți-le până se vor rumeni.
3. Spălați fileul de pui și fierbeți-l până va fi gata. Apoi tăiați carnea bucățele.
4. Spălați castraveții bine și dați-i prin răzătoarea mare. Tăiați verdeața.
5. Așezați toate ingredientele în straturi:
-ungeți partea inferioară a platoului cu maioneză.
-apoi așezați ciupercile prăjite cu ceapă.
-apoi puneți fileul de pui și ungeți-l cu maioneză.
-așezați morcovul coreean.
-puneți castraveții și ungeți cu maioneză.
-ultimul strat – verdeața.
Pofta buna!
Sursa: Bucatarul