Vă prezentăm o rețetă de caserolă din cartofi cu carne tocată, preferată îndeosebi de bărbați. Este un fel de mâncare sățios și extrem de aromat, ce se prepară din cele mai simple ingrediente, într-un timp record. Mâncarea caldă, deosebit de savuroasă, poate fi servită de sine stătător sau cu o garnitură de legume la grătar. Este perfectă pentru gospodinele cu mai puțină experiență în arta culinară. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu apetisant și laudele nu vor întârzia să apară.
Ingrediente:
– cartofi
– cașcaval
– unt
– lapte
– carne tocată
– sos de soia
– 2 ouă
– sare după gust
Mod de preparare:
1. Spălați și decojiți cartofii. Puneți cartofii într-o cratiță cu apă și sare. Fierbeți-i până sunt gata și preparați din aceștia un piure cu lapte și unt.
2. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Adăugați 1/2 din cantitatea de cașcaval ras în piureul de cartofi. Amestecați bine.
3. Puneți carnea tocată într-un bol și amestecați-o cu sosul de soia. La dorință, adăugați ceapă tocată.
4. Ungeți o formă de copt cu unt și așezați piureul într-un strat subțire. Acoperiți-l cu carnea tocată, la fel într-un strat subțire. Alternați astfel straturile, până veți folosi toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să-l constituie piureul. Bateți ușor ouăle într-un vas mic. Presărați caserola cu cașcavalul rămas, apoi turnați ouăle bătute.
5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade pentru 50 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Obțineți o caserolă apetisantă, cu crustă rumenă. Serviți deliciul cald, cu smântână sau sosul preferat.
Notă: Dacă doriți să coaceți caserola mai puțin timp, prăjiți carnea tocată într-o tigaie încinsă cu ulei, apoi alternați straturile.
Poftă bună!